11.6 C
Zagreb
8.9 C
Zürich
Utorak, 18 svibnja 2021
spot_img

Koronavirus Švicarska: Više sigurnosti za planiranje glavnih događaja od srpnja 2021.

Bern, 28. travnja 2021. – Federalno vijeće želi organizatorima glavnih događaja i kantona ponuditi perspektivu planiranja. Utvrđuju se uvjeti pod kojima kantoni mogu odobriti glavne događaje od ljeta 2021., čak iako još nije jasno hoće li epidemiološka situacija dopustiti njihovo održavanje.

Ova odluka je pomoć za donošenje odluka za kantone, a ne plan otvaranja. Ako se događaji s kantonalnim jamstvom iz epidemioloških razloga ne mogu dogoditi, organizatori imaju pravo na naknadu. Dotični kantoni i industrijska udruženja mogu do 10. svibnja 2021. godine kako bi iznijeti svoje mišljenje o prijedlozima Federalnog vijeća.

Od srpnja oobrenje za događaje s 3000 ljudi

Od kraja svibnja kantoni bi trebali moći odobriti velike događaje s do 3.000 posjetitelja pod restriktivnim uvjetima, pod uvjetom da se održavaju nakon 1. srpnja 2021. godine. Od 1. rujna ovu gornju granicu treba povećati na 10 000 ljudi. Ti datumi i broj sudionika nisu plan otvaranja: Federalno vijeće tek će kasnije odlučiti mogu li se takvi događaji doista održati. Kantoni moraju opozvati dozvole ili izdati dodatna ograničenja ako se epidemiološka situacija pogorša do te mjere da se više ne može održavati događaj velikih razmjera ili ako više nije zajamčeno traženje kontakata. U tom slučaju na snagu stupa zaštitni zaslon.

Pilot faza u lipnju s 300 do 600 ljudi

Federalno vijeće utvrdilo je također koje zaštitne mjere moraju biti ispunjene kako bi kanton mogao odobriti glavni događaj. Fokus je na konceptima stroge zaštite i zahtjevu da samo cijepljene, negativno testirane i oporavljene osobe mogu sudjelovati u takvim događajima kako bi se rizik od prijenosa sveo na najmanju moguću mjeru.

Više informacija – admin.ch

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,098ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije