18.7 C
Zagreb
11 C
Zürich
Nedjelja, 19 rujna 2021

Likovna izložba “Hrvatska kroz vrijeme”u Tetovu

Likovnu izložbu u organizaciji Makedonsko-hrvatskog društva 9. lipnja 2021.g. u Tetovu svečano je otvorila veleposlanica Republike Hrvatske u Makedoniji, gđa Nives Tiganj.

Autori radova su 20. polaznika višemjesečne likovne radionice koju je vodio Slavčo Maksimovski.

 „Ugodno sam iznenađena ovim kreacijama koje sam vidjela, ne mogu vjerovati da su ovo crteži 11-godišnjaka i zaista svaka čast organizatoru i ideji. Izložba “Hrvatska kroz vrijeme” dovela me da ovdje u Tetovu nakon pandemije i ublažavanja mjera, po prvi put posjetim makedonsko-hrvatsko društvo. Makedonsko-hrvatska suradnja izvrsna je i u drugim kulturnim područjima, kao što su glazba i druga područja”, rekla je veleposlanica Tiganj.

Koordinator aktivnosti i umjetnik Slavčo Maksimovski rekao je da su radili s nekoliko tehnika poput akrila na kartonu, akvarela, tuša i olovke.

Sudionike je pozdravio predsjednik MHD-a Goran Vidaček, a izložbu su posjetili brojni istaknuti akademski slikari i fotografi, kulturni djelatnici, predstavnici javnog i političkog života, predstavnici Hrvatskog foruma, као i brojni članovi MHD-a i zaljubljenici u hrvatsku kulturu.

Događaj je izvedbom makedonske i hrvatske glazbe obogatio trio “Šerbet”.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije