9.4 C
Zagreb
6.7 C
Zürich
5.6 C
New York
14.4 C
Buenos Aires
15.5 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Od danas United, od subote Delta: Dubrovnik povezan s New Yorkom!

Dva američka avioprijevoznika, United Airlines i Delta Air Lines, ovog tjedna pokreću svoje sezonske linije iz New Yorka za Dubrovnik!

Kako je na stranici Croatianaviation prije dva mjeseca najavljeno, dva globalno poznata američka avioprijevoznika krajem tjedna uvode redovne linije iz New Yorka za Dubrovnik.

O važnosti ove linije za dubrovački turizam, pozicioniranje zračne luke i potencijalne nove linije iz SAD-a prema Hrvatskoj Croatianaviation je već smo pisao .

Inauguracijski let United Airlinesa

Prvi, inauguracijski let United Airlinesa poletjet će danas, 01. srpnja, u 19 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu iz Zračne luke Newark, New Jersey, te će u Dubrovnik sletjeti sljedećeg dana, u petak, 02. srpnja, u 10 sati i 15 minuta po hrvatskom vremenu. Prvi let, kao i sve ostale u ovoj ljetnoj sezoni, United će obaviti sa zrakoplovom tipa B767-300.

Zanimljivo je to da će prvi povratni let iz Dubrovnika za Zračnu luku Newark United Airlines obaviti dan kasnije, 03. srpnja, pa će zrakoplov tako noćiti u Dubrovniku.

Polijetanje je zakazano u subotu u 11 sati i 20 minuta.

Inauguracijski let Delta Air Linesa

Delta Air Lines inauguracijski let prema Dubrovniku obavit će dan kasnije. Naime, zrakoplov tipa B767-300 ovog avioprijevoznika poletjet će iz New Yorka (Zračna luka John F. Kennedy) u petak, 02. srpnja u 20 sati po lokalnom vremenu, dok je slijetanje u Dubrovnik zakazano u 11 sati i 15 minuta sljedećeg dana.

Delta Air Lines će istog dana obaviti povratni let prema New Yorku, pa će dva američka širokotrupna zrakoplova u isto vrijeme biti u Zračnoj luci Dubrovnik već na samom početku operacija. Polijetanje iz Dubrovnika za JFK planirano je u subotu u 13 sati i 30 minuta.

Već na prvim, inauguracijskim letovima, Delta i United ponudit će čak 440 sjedala iz New Yorka prema Dubrovniku, od čega je čak 56 sjedala u poslovnoj (business) klasi.

Dvije nove linije iz New Yorka za Dubrovnik svakako se mogu smatrati avijacijskom viješću godine. Poseban članak s konkretnim brojkama putnika na prvim letovima Croatianaviation će objaviti u petak i subotu, kada prvi zrakoplovi Uniteda i Delte dotaknu uzletno-sletnu stazu dubrovačke zračne luke!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije