6.4 C
Zagreb
5 C
Zürich
10.4 C
New York
21.2 C
Buenos Aires
27.9 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci uručilo zahvalnice svojim volonterima

Kraj školske godine Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci tradicionalno obilježava organiziranjem druženja za svoje volontere. Tom prigodom dodjeljuju se zahvalnice svima koji su tijekom godine doprinijeli radu društva.

Na salašu se i ovaj put okupio veliki broj volontera koje su pozdravili ravnatelj GDCK-a Vinkovci, Branko Tomić i predsjednik Društva Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić.

Protekla godina bila je puna izazova u humanitarnom radu, kazao je između ostalog u svom pozdravnom govoru ravnatelj Tomić, – od dostave lijekova i namirnica starijim i nemoćnim osobama o kojima nije imao tko brinuti tijekom pandemije koronavirusa pa sve do pomaganja potresom pogođenom području Banovine.

Uz te, izvanredne situacije društvo je, kao i svih prethodnih godina pomagalo u osiguranju i podjeli humanitarne pomoći osobama u teškoj socijalnoj situaciji i onima koje su zbog nastale situacije ostali bez posla, u provedbi epidemioloških mjera na javnim događanjima i kontinuirano tijekom akcija masovnog cijepljenja stanovništva.

Ravnatelj je posebno istaknuo pomoć pri ublažavanju posljedica razornog potresa na Banovini. Pohvalio je rad svih volontera pri prikupljanju, sortiranju, dostavi i podjeli humanitarne pomoći stradalom stanovništvu te terenski rad interventnog tima GDCK Vinkovci od 24 člana koji su na Banovini od početka godine proveli volontirajući ukupno 187. dana.

Zahvalnice su ovom prigodom volonterima koji su sudjelovali u aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa uručili predsjednik Karalić, ravnatelj Tomić i referentica socijalnih djelatnosti za rad s mladima i volonterima Crvenog križa, Tena Galić.

Tijekom protekle školske godine u GDCK-u Vinkovci djelovalo je ukupno 103. volontera i svima su uručene zahvalnice. Na temelju broja volonterskih sati i iznimnog doprinosa u aktivnostima za volontere godine Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci za školsku godinu 2020./2021. proglašeni su Ana Stojanović i Vladimir Polešćuk.

Čestitamo Vinkovčanima na radu i želimo im dalje uspješno djelovanje!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije