21.9 C
Zagreb
17.8 C
Zürich
Nedjelja, 25 srpnja 2021
spot_img

Tranzit kroz Sloveniju ipak će biti moguć bez testa!

Pravilo 3-G ipak se neće primjenjivati ​​od četvrtka, 15. srpnja 2021. za tranzit kroz Sloveniju. Slovenska vlada odlučila je u srijedu, 14. srpnja da će tranzit i međunarodni promet robe i dalje biti iznimke do 15. kolovoza, što će omogućiti ulazak bez ikakvih ograničenja.

Tako će se produžiti prethodna izuzeća za ljude u tranzitu i prijevozu robe. Produljenje će omogućiti da se ljudi prilagode novim jedinstvenim pravilima za ulazak u Sloveniju, rečeno je u Ljubljani.

Nakon upozorenja da bi primjena pravila 3-G dovela do kaosa na graničnim prijelazima, vlada je u posljednji trenutak zadržala iznimke za te dvije kategorije.

To znači da će tranzit kroz Sloveniju, na primjer u Hrvatsku ili iz nje, i dalje biti oslobođen bilo kakvih ograničenja. U tom slučaju putnici moraju napustiti zemlju najkasnije nakon dvanaest sati. Morate biti u mogućnosti dokazati vlastima da ste zapravo u tranzitu.

Za vozače u prometu robe kao dokaz vrijedi potvrda za zaposlenike u međunarodnom prijevozu ili drugi dokument koji pokazuje da putuju u ime poslodavca.

Prvobitno su Slovenci donijeli odluku da bi od četvrtka, svi oni koji ulaze u zemlju morali sa sobom imati dokaz da su ili cijepljeni, testirani ili oporavljeni. Iznimke su bile napravljene samo za djecu u pratnji mlađu od 15. godina i poljoprivrednike koji obrađuju zemlju s obje strane granice.

Izvorsn.at

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije