9.7 C
Zagreb
10.1 C
Zürich
19.4 C
New York
25.6 C
Hong Kong
27.3 C
Melbourne
Utorak, 19 listopada 2021

Stipendisti programa mobilnosti „JESH – Croatia” posjetili Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti

Potpredsjednici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Davor Miličić i akademik Frano Parać te potpredsjednik Austrijske akademije znanosti prof. dr. sc. Arnold Suppan susreli su se u utorak 4. listopada u palači HAZU s dobitnicima stipendija Austrijske akademije znanosti za program mobilnosti „JESH – Croatia”.

Riječ je o programu koji potiče znanstvenu suradnju između mladih istraživača u Hrvatskoj i njihovih partnera u Austriji radi potpore mladim znanstvenicima koji su pogođeni posljedicama pandemije bolesti COVID-19 i potresa u Zagrebu u ožujku 2020.

Program je namijenjen znanstvenicima zaposlenima na znanstvenoistraživačkim ustanovama u Hrvatskoj koji su doktorirali tijekom proteklih 10 godina i koji žele istraživati na partnerskoj ustanovi u Austriji, što im omogućava rad s inozemnim kolegama, usavršavanje, kao i korištenje opreme koja u Hrvatskoj nije dostupna.

Na susretu su od stipendista bili Dario Čepo s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Tihana Čizmar i Sonja Marinović iz Instituta Ruđer Bošković, Martina Kramarić iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Manuela Panić iz Zavoda za biokemijsko inženjerstvo te Tomislav Matić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Oni su ukratko predstavili svoja dosadašnja istraživanja i planove za njihov nastavak tijekom boravka u Austriji.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije