9.3 C
Zagreb
4.6 C
Zürich
6.7 C
New York
17.8 C
Buenos Aires
15.4 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Međunarodna izložba “Lichter-Bilder-Schau”

Nedavno je u gradu Dugoj Resi organizirana međunarodna, humanitarna izložba umjetnina njemačkog socijalno-umjetničkog projekta pod nazivom “Lichter-Bilder-Schau”.
Na izložbi su sudjelovali umjetnici iz Hrvatske, Savezne Republike Njemačke, Bosne i Hercegovine, Meksika, Kazahstana, Sjeverne Makedonije i Slovenije. Umjetnici su na ovoj izložbi koja je imala humanitarnu notu darovali pet umjetničkih djela za donacijsku prodaju.
Prodana je predivna umjetnina gospođe Mirjane Dukovske iz Sjeverne Makedonije. Nova vlasnica je gospođa Olivera M. Petmezas, vice predsjednica Europa Club Stuttgart e.V.
Glavni odbor projekta Lichter-Bilder-Schau odlučio je ovaj put donacijski pomoći udrugu Krijesnica iz Zagreba koja pomaže djecu koja se liječe od malignih bolesti u zagrebačkim klinikama i njihovim roditeljima dok borave u Zagrebu.
Akademski slikar g. Vladimir Bašić Soto donirao je udruzi jedno svoje umjetničko djelo. Donacija je uručena 13. listopada 2021.u prostorijama udruge Krijesnica. Izvršna direktorica udruge, gospođa Mirela Stanić Popović i gospođa Ana Seba sa zahvalnošću su primile donaciju. Nakon potpisivanja donacijskog ugovora udruga Krijesnica, donatorima su uručene zahvalnice.
Projekt Lichter-Bilder-Schau planira novu, međunarodnu, humanitarnu i zanimljivu izložbu umjetnina u Stuttgartu oko Božića 2021.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije