1.9 C
Zagreb
4.3 C
Zürich
3.6 C
New York
21.9 C
Buenos Aires
18.6 C
Melbourne
Petak, 8 prosinca 2023

Zagreb među pet najpoželjnijih gradova za digitalne nomade

Prema podacima i istraživanju zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, Zagreb je zauzeo peto mjesto kao najpoželjnije odredište za digitalne nomade. Ispred Zagreba nalaze se samo Tokio, Taipei, Mexico City i Cape Town.

Rad na daljinu sada je u eksponencijalnoj putanji i brzo raste, a u istraživanju se pokušava dokučiti tko su nomadi, čime se bave i kako provode život na temelju podataka desetaka tisuća članova. Ova se stranica generira uživo s podacima izravno iz baze podataka, a istraživanje je dostupno na POVEZNICI.

Podsjećamo, Zagrebački tjedan digitalnih nomada, u organizaciji Turističke zajednica grada Zagreba, organizacije Saltwater Nomads, Udruge digitalnih nomada Hrvatske i portala Total Croatia News, u rujnu je osvojio čak dvije nagrade u sklopu konferencije Conventa Crossover koja se, posljednjih šest godina, održava u Sloveniji.

Prvu nagradu osvojio je u kategoriji “Best Crossover Event”, koja se dodjeljuje događanjima koja odražavaju originalnost i odvažnost u svojoj ideji i konceptu, a namijenjena su kako poslovnoj publici, tako i široj javnosti.

Zagreb Digital Nomad Week dobio je i najveći broj bodova od žirija za održivost, osvojivši nagradu za najbolje događanje po pitanju održivosti s naglaskom na ekološka, ekonomska i društvena pitanja. Odabirom hibridnog formata i velikog broja virtualne publike smanjen je negativan utjecaj na okoliš, a osim toga, do lokacija događanja uživo sudionici su vrlo lako mogli doći javnim prijevozom ili pješice.

Conventa Best Event Award godišnje su nagrade koje se dodjeljuju najboljim događanjima u regiji srednje i jugoistočne Europe.

Foto: Julien Duval

POVEZANI ČLANCI

Najnovije