2.8 C
Zagreb
0.7 C
Zürich
1.2 C
New York
21 C
Hong Kong
22.4 C
Melbourne
Četvrtak, 9 prosinca 2021

Otvoreni e-tečajevi hrvatskog jezika A1 i A2 razine

Jedno od najvažnijih identitetskih obilježja, i osobe i naroda – jest jezik. Sunarodnjacima koji slabije poznaju ili ne poznaju hrvatski jezik, ali i svim drugim osobama koje ga žele učiti, na inicijativu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske omogućeni su besplatni i kvalitetni internetski tečajevi hrvatskoga jezika.

Tečajeve su izradili stručnjaci s Croaticuma – Centra za hrvatski kao drugi i strani jezik Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Polovicom prosinca 2017. godine pokrenut je otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika osnovne razine A1, a polovicom prosinca 2018. godine otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika razine A2, koji je na određeni način nastavak e-tečaja A1 razine i koji korisnicima omogućava daljnji napredak u poznavanju hrvatskoga jezika.

Tečajevima je dosad pristupilo više od 5.000 korisnika – točnije, do 29. veljače 2020. e-tečaju A1 razine s engleskim sučeljem pristupilo je 3782 polaznika, a sa španjolskim sučeljem 1087 polaznika, polaznici dolaze iz 116 država sa 6 kontinenata, a najviše posjeta ostvareno je iz SAD-a, Brazila, Argentine, Kanade i Australije; e-tečaju A2 razine s engleskim sučeljem pristupilo je 375 polaznika, sa španjolskim sučeljem 48 polaznika, polaznici su iz 56 država sa 5 kontinenata, najviše je posjeta iz SAD-a, Australije, Brazila, Čilea i Argentine.

Sudeći prema pozitivnim reakcijama i komentarima koji nam pristižu, pokazalo se da ovi e-tečajevi našim sunarodnjacima, pripadnicima hrvatskoga iseljeništva i hrvatske nacionalne manjine kojima je to potrebno, daju konkretnu jezičnu i kulturološku pomoć i motiviraju ih na istraživanje svojih korijena te na upoznavanje i povezivanje s Hrvatskom.

Sučelje, upute i podrška za oba tečaja dostupni su na engleskom i španjolskom jeziku, a prijava na e-tečaj moguća je korištenjem korisničkog računa za Facebook ili Google.

Oba e-tečaja trajno su besplatna za sve polaznike.

Otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika A1 razine dostupan je na adresi: OTVORI

Otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika A2 razine dostupan je na adresi: OTVORI

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije