0.2 C
Zagreb
1.4 C
Zürich
6.2 C
New York
20.1 C
Hong Kong
14.3 C
Melbourne
Četvrtak, 20 siječnja 2022

U Otočcu se održala šesta međunarodna konferencija “Žene i točka”

Početkom prosinca u srcu Like, gradu Otočcu tradicionalno se okupljaju uspješne poslovne žene iz Hrvatske i inozemstva. Tako je bilo i ove godine, na šestoj međunarodnoj konferenciji Žene i točka koja se u organizaciji HGK ŽK Otočac održala 3. prosinca 2021. godine.

Konferencija koja ima jasan cilj a to je isticanje žena i njihovih uspjeha u poduzetništvu i koja želi poticati i ohrabriti buduće poduzetnice i ovaj put je ispunila očekivanja. Potvrđuje to dolazak mnogih uspješnih žena u Otočac iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Na otvorenju konferencije na koju su se zbog epidemioloških mjera neke sudionice uključile putem videa i koja se mogla pratiti online nazočne su pozdravili gradonačelnik Goran Bukovac i predsjednik Županijske komore Otočac, Joso Brajković.

Kroz konferenciju i tri panela;„MENTORICA2BE – Velike žene u malom biznisu”, “RADiONA – Priroda je ženskog roda” teNeprilika kao prilika – žene za novu renesansu” vodila je Sanja Krmec Tonković, dok je radni dio konferencije otvorila potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj.

Svi paneli bili su izuzetno zanimljivi a sudionice su se u zaključcima složile da je najvažnije umrežavanje i stvaranje novih kontakata koji često rezultiraju suradnjom.

U sklopu konferencije u Book cafeu Paradiso tradicionalno se održi i večernji networking. Tako je ove godine Tamara Jurković na ovaj događaj pozvala Mirelu Španjol koja je predstavila svoju knjigu “Moć uvjeravanja”. Uz nju, svoje životno iskustvo iseljenika podijelila je urednica portala Moja Domovina koja ima korijene u ovom kraju, Ruža Studer Babić.

Opušten ugođaj kafića upotpunio je Zvonimir Tonković koji je svojim nastupom nazočnima uljepšao ovu večer. Svojim bogatim repertoarom Zvonimir je obišao sve dijelove lijepe naše domovine pa su uz njega mnogi veseli gosti isto zapjevali.

Gošće konferencije koje su odlučile i subotu provesti u Gackoj dolini imale su priliku upoznati dio bogate prošlosti grada Otočca. Zanimljive povijesne detalje koje nitko ne može pronaći u knjigama ili na internetu podijelila im je Manja Kostelac Gomerčić, predsjednica Kulturne udruge za baštinu i stvaralaštvo „Baštinica”. Bio je pravi užitak šetati kroz grad, čuti detalje iz života Jelene i Barbare Frankopan, stati pod balkon na kojem je stajala buduća supruga Miroslava Krleže, Bela i slušati priče o tajanstvenim junakinjama ovog kraja. Tijekom obilaska gošće su posjetile Radionicu Božičević pa su mnoge iz Otočca otišle s trajnom uspomenom u obliku nakita tipičnog za ovaj kraj.

Otočac očito, kao što je to bilo u povijesti, i danas ima svoje posebne žene. Upravo ta ženska energija, zajedno s muškom mogla bi biti pokretač Otočca i Gacke doline.

 

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije