9.3 C
Zagreb
4.6 C
Zürich
6.7 C
New York
17.8 C
Buenos Aires
15.4 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Osnovana „Udruga za Održivi razvoj i moderne tehnologije“ – UZOR

Nakon što se 30. studenoga .2021.g. u Zagrebu održala Osnivačka skupština „Udruge za Održivi razvoj i moderne tehnologije” – UZOR, na izvanrednoj skupštini je odabrano vodstvo i usvojen program rada za 2022. godinu

Osnivačkoj skupštini nazočili su: Zorica Gregurić, Slobodan Vlašić, Stipo Pilić, Stjepan Medić i Dražen Katić.

Dražen Katić govorio je o održivom razvoju kao neophodnoj komponenti u evoluciji čovjeka, o očuvanju prirode te o modernom zelenom- tehnološkom razvoju. Spomenuo je tri komponente održivog razvoja: ekonomsku, ekološku i socijalnu te naglasio da uspjeh održivog razvoja ovisi o postignutoj ravnoteži između pomenutih 3 komponente. Naglasio je također važnost međugeneracijske solidarnosti kao glavnog postulata održivog razvoja. Nakon donošenja akta o osnivanju udruge UZOR, predstavljen je prijedlog Statuta udruge koji jeuz nekoliko nadopuna usvojen.

Slijedila je Izvanredna skupština udruge UZOR koja se održala 14. prosinca 2021.g. u Zagrebu.

Upravni odbor udruge čine: predsjednik Dražen Katić, tajnik Slobodan Vlašić i članovi Božena Korica, Goran Vokić, Danijel Marin, Anto BilićLeonardo Jolić.

Sva tri tijela udruge izabrana su u skladu Statuta  na dvije godine.

Na skupštini je jednoglasno usvojen prijedlog Programa rada Udruge UZOR za tekuću i slijedeću godinu. Pored toga također je usvojen i Prijedlog financijskog plana za 2021. /2022, te Prijedlog Marketing plana za 2021 / 2022.

Odlukom Izborne skupštine Udruge UZOR osnivaju se sljedeće podružnice Udruge UZOR:

1. Podružnica Udruge UZOR u Njemačkoj u gradu Stuttgartu kojoj su voditelji Goran Vokić i Krešo Talanga, podružnica u Italiji u gradu Milanu koju vodi Božena Korica te podružnica udruge UZOR u BiH u gradu Nova Bila kojoj je na čelu Anto Bilić.

Iznijeti su i prijedlozi o osnivanju još sedam podružnica u prvoj polovici 2022. godine i to u: Vojvodini, Crnoj Gori, Australiji, Argentini, SAD-u, Kanadi te Južnoafričkoj Republici. Dodatno se planiraju još dvije podružnice u BiH, jedna sa sjedištem u Hercegovini, a druga sa sjedištem u Bosanskoj Posavini.

Na Izvanrednoj skupštini udruge izglasano je pristupanje udruge UZOR njemačkoj projektnoj mreži sa sjedištem u gradu Stuttgartu pod nazivom “Cities for Mobility”. 

Za počasne članove Udruge UZOR u 2021. godini imenovani su: Zorica Gregurić, Stjepan Medić i Mate Žgombić.

 

 

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije