3.6 C
Zagreb
1.6 C
Zürich
7.9 C
New York
17.5 C
Buenos Aires
20.8 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Donacija Kluba Dubrovčana iz New Yorka

Veliko je srce naših iseljenika kao što je i posebna njihova ljubav prema domovini i rodnom kraju.

Na tom putu je i donacija Klubu Dubrovčana iz New Yorka i Šime Šimunovića koji je uručio ispred Upravnog odbora kluba Dubrovnik, pasivne anti dekubitusne madrace za bolesničke krevete. Vrijedna je to donacija američkih Hrvata za Opću bolnicu Dubrovnik i Odjel ortopedije. Realizaciju same donacije organizirala je podružnica Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i voditeljica podružnice Maja Mozara. Dobre veze i poveznica sa iseljenim Hrvatima glavna su zadaća u put djelovanja podružnice koju već godinama uspješno vodi Mozara uz još bolju suradnju sa gradom i županijom.

U ime svih djelatnika i pacijenata OB Dubrovnik i Odjela za ortopediju, traumatologiju i neurokirurgiju od srca se zahvaljujemo Klubu Dubrovčana u New Yorku na donaciji pasivnih anti dekubitusnih madraca za bolesničke krevete koja nam je uvelike pomogla da našim pacijentima boravak u bolnici bude što ugodniji, a liječenje što uspješnije. Vaše razumijevanje, podrška i pomoć od iznimne su nam važnosti. Hvala vam što ste prepoznali naše potrebe i pomogli da kroz ovu donaciju uljepšamo bolničku svakodnevicu naših  pacijenata – rekao je ravnatelj bolnice prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić.

Šime Šimunović iz Kluba Dubrovnik, New York  zahvalan je svima koji su daleko od domovine prepoznali ovaj projekt. Svojim sudjelovanjem pomogli su zajedništvu i očuvanju hrvatskog identiteta u New Yorku ali i kupnji madraca koji se uvelike potrebiti dubrovačkoj bolnici.

Kao prvo hvala Hrvatskoj matici iseljenika, podružnica Dubrovnik kao i ravnatelju bolnice Sveti Vlaho  Dubrovnik, dr. Bekiću. Želimo Vam svima sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane a ni Sveti Vlaho nam nije daleko – poručio je Šimunović.

Ovaj mali krug običnih ljudi velikoga srca, ljubav prema domovini nosi zauvijek i kada zatreba domovini, oni su uvijek tu. Jer jedno je srce hrvatsko.

HMI / Ivana Rora

POVEZANI ČLANCI

Najnovije