26.5 C
Zagreb
21.1 C
Zürich
17.5 C
New York
7.4 C
Buenos Aires
26.5 C
Melbourne
Subota, 18 svibnja 2024
spot_img

Vlada najavila poticaj za povratnike

Vlada nudi povratnicima 150.000 kn za samozapošljavanje te 50.000 kn za povratak. Uz to, onima koji svoje poslovanje presele u slabije razvijene dijelove Hrvatske, nudi se 25.000 kn

Novim mjerama Vlada će pokušati popraviti demografsku sliku Hrvatske. U iščekivanju konačnih rezultata ovojesenskog popisa stanovništva, Vlada je odlučila “odriješiti kesu” i privući one koji su se iselili u inozemstvo u posljednjih nekoliko godina.

Tako će povratnicima ponuditi poticaj za samozapošljavanje u iznosu od 150.000 kuna te još 50.000 kuna samo za povratak, piše Jutarnji. Oni koji svoje poslovanje žele premjestiti iz bogatijih u manje razvijene krajeve Hrvatske, uz novac za samozapošljavanje, mogu dobiti i dodatnih 25.000 kuna za selidbu.

Traženje KV radnika

Ovi poticaji moći će se koristiti od 1. siječnja sljedeće godine putem mjere “Biram Hrvatsku”, koja će biti predstavljena u četvrtak na Vladi. Iz Ministarstva rada poručuju da se time želi osigurati kvalificirana radna snaga diljem zemlje. Poticaji će biti podijeljeni u dva segmenta. Jedan će se baviti povratnicima iz EU, a drugi ekonomskom migracijom u slabije razvijene krajeve Hrvatske.

net.hr

POVEZANI ČLANCI

Najnovije