0.2 C
Zagreb
1.4 C
Zürich
6.2 C
New York
20.1 C
Hong Kong
14.3 C
Melbourne
Četvrtak, 20 siječnja 2022

U Karlovcu se održala međunarodna humanitarna izložba Lichter-Bilder-Schau

Međunarodna izložba Lichter-Bilder-Schau održala se 15. prosinca 2021.g. u predivnom baroknom hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu pod motom “Umjetnost susreće barok”.

Kao i uvijek, ove izložbe imaju humanitarnu notu. Tako će i ovaj puta humanitarnom prodajom umjetnine financijski biti potpomognuta neprofitna udruga SOS Dječje selo Hrvatska. Svoje radove izložili su umjetnici iz Duge Rese:Tina Črnugelj, Mirjana Švorc, Kata Katić, akademski umjetnik Vladimir Bašić Šoto, likovni pedagog Vladimir Halovanić, street art umjetnik Leonard Lesić i Dražen Katić.

Njima su se pridružili Darko Pavišić iz Zagreba, Zlatko Sabolović i Mirko Markešić iz LUB Bjelovar te umjetnik i fotograf Rudo Čavar, karikaturist (Cartoons) Hugo Carrillo
i akademski slikar Roman Ryzhov iz Stuttgarta.

Ovom izložbom su u okviru njemačkog projekta Lichter-Bilder-Schau prezentirana realna djela ali i digitalne projekcije umjetnika. Barokni ambijent hotela iz 18. stoljeća dao je posebnu notu izložbi koja je zračila autentišćošću, modernim izražajem i potpunom ekspresijom umjetnika i mogla bi se ubrojiti u jednu od najboljih do sada.

Izložbenu čaroliju su svojom kamerama u tri kraća intervijua zabilježili djelatnici karlovačke televizije TREND TV. Uradak će uskoro biti prikazan javnosti. Više o umjetničko-socijalnom projektu “Lichter-Bilder-Schau” koji je utemeljen u Stuttgartu i djeluje od 2014. godine i fotogalerija može se pogledati pod poveznicom Ibs2014

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije