0.2 C
Zagreb
1.4 C
Zürich
6.2 C
New York
20.1 C
Hong Kong
14.3 C
Melbourne
Četvrtak, 20 siječnja 2022

Dodjela financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva za 2021. godinu

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je 7. prosinca 2021.g. Odluku o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva za 2021. godinu

Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama radi ostvarenja financijske potpore za 2021. godinu i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore Hrvatima izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu, donesena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama za 2021. godinu.

Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu provodi se s ciljem očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske. Program predstavlja značajan iskorak prema hrvatskome iseljeništvu jer je osmišljen upravo za podupiranje specifičnih potreba i konkretnih aktivnosti hrvatskih iseljeničkih zajednica u svim područjima bitnim za očuvanje i njegovanje hrvatskog identiteta.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva za 2021. godinu nalazi se u privitku.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije