8.8 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
15.7 C
New York
20.4 C
Buenos Aires
23.7 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

SV Slavonija Bern osvojila hrvatski kup u Švicarskoj

Finale hrvatskog nogometnog kupa u Švicarskoj: NK Croatia Zürich – SV Slavonija Bern 2:3 (0:1)

Nakon dugog niza godina Udruga hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj (UHNKŠ) imala je čast organizirati natjecanje hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj, kojem je prisustvovalo 13. od 15. klubova članova udruge. Kroz grupne faze natjecanja iznjedrilo se četiri polufinalista: HNK Croatia Solothurn, NK Alkar Basel, NK Croatia Zürich SV Slavonija Bern koji su polufinalne utakmice odigrali 6. ožujka 2022. g. u Zürich-u.

HNK Croatia Solothurn – NK Croatia Zürich 2:4
SV Slavonija Bern – NK Alkar Basel 3:1

U finalni dio natjecanja plasirale su se momčadi NK Croatia Zürich i SV Slavonija Bern, koje je odigrano 13. ožujka 2022. g. u Zürich-u.


Oko 200 gledatelja uživalo je u odličnoj nogometnoj predstavi dvaju hrvatskih klubova, koji su u utakmicu ušli oprezno i čvrsto. Redale su se prilike na obje strane, tek je jedna lopta SV Slavonije Bern završila u mreži Croatije do kraja prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu pad koncentracije momčadi NK Croatia Zürich koji je SV Slavonija Bern kaznila sa dva pogotka u mreži, pa je NK Croatia Zürich imala vrlo tešku zadaću pred sobom jer je trebalo stići veliki zaostatak. Desetak minuta pred kraj utakmice NK Croatia smanjuje rezultat s bijele točke, a nekoliko minuta kasnije postiže još jedan pogodak što je zasigurno dovelo do napete situacije u redovima SV Slavonije Bern. Međutim nije preostalo puno vremena ni za jednu momčad kako bi se rezultat dodatno izmjenio jer je sudac utakmice odsvirao kraj i slavlje SV Slavonije Bern kao novog pobjednika hrvatskog kupa u Švicarskoj moglo je početi.

Pred dodjelu pehara prisutnima se obratio predsjednik udruge hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj Stjepan Špehar, koji je zahvalio gledateljima što su u velikom broju pratili polu i finalne utakmice, zahvalio se momčadima na odazivu, na fair play igri i druženju. Nadalje je istaknuo da je ponosan i da mu je čast biti danas na mjestu gdje se ponovno igra finale hrvatskog kupa u Švicarskoj, te da se nada i vjeruje da će se natjecanje i dalje nastaviti jer za to postoje samo pozitivne naznake. Na kraju čestitao je polufinalistima na velikom uspjehu, a posebna čestitka upućena je aktualnom prvaku hrvatskog kupa SV Slavoniji Bern.

  • 1. mjesto SV Slavonija Bern
  • 2. mjesto NK Croatia Zèrich
  • 3. mjesto HNK Croatia Solothurn
  • 4. mjesto NK Alkar Basel

U ime udruge pehare su uručili Žarko Šokčević, blagajnik i Stjepan Špehar predsjednik udruge. Prijelazni pehar uručio je Žarko Šokčević, inače bivši predsjednik SV Slavonija Bern, koji je u tom klubu, ali i u švicarskom nogometu ostavio dubok trag.

Njegov skori povratak u domovinu bit će veliki gubitak za hrvatski nogomet i udrugu u Švicarskoj.

Napominjemo da će SV Slavonija Bern osvajanjem hrvatskog kupa u Švicarskoj, predstavljati hrvatske klubove iz Švicarske na Europskom prvenstvu klubova iz iseljeništva, koje bi se trebalo odigrati u lipnju 2022. godine, no taj datum još nije potvrđen iz HNS-a.

Čestitamo SV Slavoniji na osvojenoj tituli!

Moja Domovina

POVEZANI ČLANCI

Najnovije