28.4 C
Zagreb
23.6 C
Zürich
22.3 C
New York
21 C
Hong Kong
27.2 C
Melbourne
Ponedjeljak, 16 svibnja 2022

Njemačka filmska ekipa na području Brinja

Predstavnici Općine Brinje posjetili su filmski set koji posljednjih dana snima na području Brinja.

Brojna filmska ekipa od oko 150 osoba radi na ekranizaciji istinitog događaja iz 2014. godine kada je njemački speleolog ozlijeđen je ostao zarobljen u jednoj od najopasnijih špilja Europe, Riesending, u bavarskim Alpama, na 1000 metara dubine. Navedeno spašavanje, u kojem su sudjelovali i spašavatelji iz Hrvatske, najveće je i najskuplje špiljsko spašavanje ikad izvedeno.

Filmsku ekipu u Hrvatsku je, kao servisna produkcija, doveo Blue Sky Adriatic, čiji glavni producent, Mario Žvan, radi sa renomiranim međunarodnim produkcijama u Jadranskoj regiji i Africi već preko 20 godina, od reklamnih kampanja do velikih Hollywoodskih i europskih produkcija kao što su Tomb Raider, Lion king, Tribes of Europa itd. Navode da su se na Liku i Brinje odlučili upravo kako bi stranim produkcijama ponudili i lokacije koje nisu često meta filmskih produkcija, a koje po njihovom mišljenju prednjače po prirodnim netaknutim ljepotama i predstavljaju jedno posve drugačije iskustvo Hrvatske od onog koje se uobičajeno vidi na televizijskim ekranima. Iako su inicijalno obilazili mnoge lokacije u Hrvatskoj i izvan nje, producentima i cijeloj njemačkoj ekipi područje Brinja je zbog svoje posebne estetike od starta bilo u vrhu interesa.

Produkcija: “Riesending” (AT) je koprodukcija Senator Films GmbH (producenti: Ulf Israel, Reik Möller), Lotus Films i C-Films s BR, ARD Degeto, SWR, Servus TV i SRF, financirana od strane FilmFernsehFonds Bayern, RTR i Filmske lokacije Salzburg.

Film režira oskarovac Jochen Freydank (@jochenalexanderfreydank), a scenarij potpisuje Johannes Betz. U filmu igraju Verena Altenberger (@verena_altenberger), Roland Silbernagl (@roland_silbernagl), Maximillian Brueckner (@bruecknermaximilian), Anna Brueggemann (@anna_brueggemannn), Sabine Timoteo, Christoph Bach, Philip Birnstiel (@philipbirnstiel), Sophie Rogall (@rogallsophie), Beat Marti Roland Bonjour (@officialrolandbonjour) i dr.

M. Javor / općina Brinje

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije