34.8 C
Zagreb
23.7 C
Zürich
24.5 C
New York
28.7 C
Hong Kong
28.7 C
Melbourne
Ponedjeljak, 4 srpnja 2022

Veleposlanstvo Švicarske u Zagrebu poziva na izložbu

Prije trideset  godina Švicarska je službeno priznala neovisnost Hrvatske. Bila je među prvim državama koje su to učinile i od tada traju odlični odnosi između te dvije zemlje.

U Švicarskoj živi oko 30 000 Hrvata (oni sa švicarskim državljanstvom nisu u toj statistici), a u Hrvatsku svake godine putuje stotine tisuća švicarskih turista. Kao rezultat toga imamo visoku razinu međusobnog razumijevanja i izvanredne odnose među ljudima.

Hrvatska je također drugi najveći trgovinski partner Švicarske u regiji, a u Hrvatskoj posluje više od 60. švicarskih tvrtki. Savršena ilustracija tih dobrih odnosa je Švicarsko-hrvatski program suradnje u sklopu kojeg je Švicarska uložila gotovo 45 milijuna švicarskih franaka u jedanaest projekata, a obvezala se na još 45 milijuna u sklopu drugog dijela Programa.

Povodom ovih 30 godina suradnje, Veleposlanstvo Švicarske poziva na izložbu pod nazivom “30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Švicarske”.

Posjetite Europski trg u Zagrebu do 22. svibnja kako biste saznali više o kvaliteti i raznovrsnosti odnosa između Hrvatske i Švicarske u posljednja tri desetljeća.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije