9.4 C
Zagreb
5.5 C
Zürich
12.3 C
New York
17.3 C
Buenos Aires
22.2 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Navijački let Vukovarskih leptirića na krilima udruge “Mi Hrvati”


Rezultat sinošnje utakmice u Osijeku nije bio zadovoljavajući, poraz vatrenih u Ligi nacija protiv Austrije (0:3) razočarao je mnoge navijače. Ipak, bilo je i onih koji će ovu utakmicu zauvijek nositi u posebno lijepom sjećanju.

Onaj tko to nije doživio, teško može osjetiti emocije koje su jučer pratile male i velike Vukovarske leptiriće na njihovom posebnom pohodu. Za utakmicu vatrenih dobili su na poklon ulaznice i veselje je vladalo od trenutka kad su znali da će ići na utakmicu. Najveći dio njih nikada nije nazočio utakmici i zato je ovaj događaj već i prije dana utakmice kod njih izazivao osjećaj slatkog isčekivanja.

Polazak iz Vukovara

Ulaznice i majice poklonila im je krovna platforma hrvatskih navijača koji prate nacionalne reprezentacije Croatian Fans Embassy “Mi Hrvati”. Udruga je to koja se sastoji od navijača iz domovine i svih dijelova svijeta, osnovana 5. kolovoza 2020.g. u Kninu. Udruga prati hrvatsku reprezentaciju ali djeluje i humanitarno pa je tako bilo i ovaj put. Uz radost koju su udijelili Vukovarskim leptirićima poklonjenim ulaznicama i ovaj put skupljala su se sredstva za operaciju djevojčice Ive Šunjić.

 Navijači udruge “Mi Hrvati” i Vukovarski leptirići pred stadionom u Osijeku

Poseban, emotivan trenutak bio je za leptiriće dolazak pred stadion kad su navijači napravili špalir te ih pozdravili, praćeni tamburašima iz Starih Mikanovaca navijačkim pjesmama. I samog, neutralnog promatrača sa strane dodirnuo je val emocija koji je pratio male i velike leptiriće. Ushićena lica, pjesma i ono “daj pet” ovih velikih ljudi izazvala su suze radosnice kod roditelja koji su ih krišom brisali.

I krenulo je navijanje, val koji je išao preko tribina nosio je i leptiriće. Čekao se bar jedan pogodak vatrenih a nakon primljenih golova čuli su se uzdasi “Ahh”…

Ako se u kojem dijelu tribina mogla do kraja utakmice čuti pjesma, bilo je to na južnoj gdje su bili Vukovarski leptirići. Imali su oni razumijevanja za poraz pa se tu i tamo čuo komentar da ne može Hrvatska “baš uvijek pobijediti”. Umornih, ali sretnih i zadovoljnih lica krenuli su doma a lijepo sjećanje na ovaj dan pratit će ih, u to smo sigurni zauvijek.

 

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarskih leptirića – Vukovar, je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem, koji svojim radom žele pomoći unapređenju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

Udruga ima za cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Udruga djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.

 

Galerija:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije