34.8 C
Zagreb
23.7 C
Zürich
24.5 C
New York
28.7 C
Hong Kong
28.7 C
Melbourne
Ponedjeljak, 4 srpnja 2022

Michellin zvjezdica za švicarsko-austrijsku kombinaciju Kuchler & Gollenz u Hrvatskoj

I dok mnogi Hrvati traže svoju sreću izvan domovine, stranci uz ljepote otkrivaju i mogućnosti koje Hrvatska nudi. Jedan od tih primjera je restoran Alfred Keller u Hotelu Alhambra na Lošinju.

Šef s 18 bodova Christian Kuchler iz restorana “Schäfli”, švicarskog mjesta Wigoltingen u proljeće 2021.g. otvorio je “podružnicu” na otoku Lošinju te preuzeo kuhinju u restoranu Alfred Keller u Boutique Hotelu Alhambra. Budući da otac dvoje djece taj posao ne može u kuhinji sam obavljati, na otok iz snova poslao je mladog šefa, Michaela Gollenza. Ovaj Austrijanac koji je radio u ekipi “Kuhara godine” Stefana Heilemanna u hotelu Widder u roku od dva tjedna spakirao je stvari, napustio Zürich i od tada živi na Lošinju.

Gollenz nije imao iskustva kao šef kuhinje, ali se pokazalo da radi izvrsno. Za vrlo kratko vrijeme on i njegov mentor Kuchler uspjeli su razveseliti goste. Nakon samo četiri mjeseca, kulinarski vodič Guide Michelin podijelio je zvjezdice u Hrvatskoj, jednu je dobio Alfreda Keller. “Jako smo sretni zbog Michelinove zvjezdice, to je nagrada za Michaela i cijeli tim. Ali i potvrda da se Boutique Hotel Alhambra razvija u kulinarski vrhunac u Europi”, kaže Christian Kuchler, koji posjeduje 18 GaultMillau bodova i dvije Michelinove zvjezdice u “Schäfliju”.

Koncept uspjeha u “Alfred Kelleru” na Lošinju je mediteranska kuhinja sa svježim proizvodima iz regije. Riba iz Jadranskog mora, janjetina sa susjednog otoka Cresa i maslinovo ulje otočkih poljoprivrednika. Kuchler ne diktira svom štićeniku što se točno treba naći u ponudi te daje Gollenzu odriješene ruke za vlastite kreacije. „Za mene se ostvaruje veliki san u mojoj karijeri kuhara. Sjajan je osjećaj znati da naše vlastite kreacije te trud i strast koju ulažemo u svoj svakodnevni rad kao izvanredno doživljavaju, kako naši, tako i kritičari”, kaže ovaj uspješan kuhar Gollenz, koji ima samo 26 godina.

Izvor:gaultmillau

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije