34.8 C
Zagreb
23.7 C
Zürich
24.5 C
New York
28.7 C
Hong Kong
28.7 C
Melbourne
Ponedjeljak, 4 srpnja 2022

Obitelj i suborci oprostili se od hrvatskog branitelja Danijela Rehaka

Danas je na posljednji počinak ispraćen jedan veliki čovjek, osoba koja je kod suboraca i sugrađana ostavila dubok trag, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Vukovarac Danijel Rehak. 

Sa svih strana iz domovine stigli su danas, 14. lipnja 2022. godine prijatelji i suborci da bi preminulog ispratili na njegov zadnji počinak. Uz lokalne predstavnike vlasti, ukopu je nazočio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U ime potpredsjednika Vlade govorio je državni tajnik Špiro Janović istaknuvši da je Vukovar danas ispratio još jednog heroja Domovinskog rata.

Emotivnim govorom u ime svih suboraca i Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) oprostio se Dragutin Guzovski spomenuvši između ostalog njegovu posebnost i ustrajnost u čuvanju istine hrvatskih branitelja i logoraša.

Kao izuzetno hrabrog suborca, također s naglaskom koliko je bitna istina istaknuo je njegove aktivnosti Branko Borković, obećavši da se njegovim odlaskom neće stati u traženju istine za sve patnje branitelja i logoraše.

Danijel Rehak sahranjen je uz sve vojne počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

 

 

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije