6.2 C
Zagreb
2.7 C
Zürich
11.1 C
New York
14 C
Buenos Aires
18.3 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Poziv na Mirakul – događaj u srcu Velebita

Jedinstveni događaj u srcu Velebita, kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom 2. Mirakul na Velebitu – U zagrljaju Jele Car održat će se 2.srpnja 2022. g. s početkom u 12 sati.

A Jela na ovom događaju nije obična Jela nego najveća jela u Europi, jedinstvena i elegantna kraljica u šumi kojom se ponosi Velebit, a moramo i mi. Poklonimo joj bar malo pažnje jer ona to zaslužuje.

Ova kulturno-zabavna manifestacija je bogatog sadržaja i s puno izvođača iz bliza i dalek. Neki od njih su: DEDI iz Donjeg Kosinja, KUD “Perušić” i brojni gosti među kojima je i povjesničar Željko Holjevac iz Zagreba koji će govoriti o povijesnom značaju Kosinja.

Za kulinarski dio pobrinula se Turistička zajednica Perušić tako da je za sve osigurana okrijepa na Živulji. Događaj je također nastavak duhovnih događanja na Velebitu jer je ovo ideja našeg don Jure Ladišića iz Otočca koji kao rijetko tko osluškuje Velebit. On je osjetio da slijepi ne vide ali osjećaju i čuju ono što ostali na čuju i njegova ideja pala je na plodno tlo. To se vidjelo i prošle godine kada se održao 1. Mirakul na Velebitu kod pisanog kamena. Priroda je najveće Stvoriteljevo djelo a to se posebno može osjetiti na takvim prekrasnim mjestima u srcu Velebita.

Za dolazak koristite put kroz Kosinj, Kosinjski Bakovac jer je put preko Velebita od Begovače oštećen.

Dođite i budite dio ovog jedinstvenog i neponovljivog događanja kod Jele Car i osjetite njezin zagrljaj.🌲🍀

POVEZANI ČLANCI

Najnovije