8.8 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
15.7 C
New York
20.4 C
Buenos Aires
23.7 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

57. Vinkovačke jeseni

Kroz sliku i riječ novinari daju neprocjenjiv doprinos Vinkovačkim jesenima

Na Šokačkom stanu pokraj Vinkovaca sinoć su održani Novinarski divani. Druženje je to koje Organizacijski odbor Vinkovačkih jeseni tradicionalno priređuje za predstavnike medija uoči početka ove najveće manifestacije tradicijske kulture u Hrvatskoj.

Novinari i organizatori tako su se sastali i uoči ovogodišnjih 57. Vinkovačkih jeseni kako bi nakratko predahnuli prije nego li od 9. do 18. rujna jedni pokažu sve što su za ovu godinu priredili, a drugi sve to prenesu i javnosti pošalju sliku kakva se može vidjeti i doživjeti samo u Vinkovcima.

“Drago mi je što danas ovdje mogu pozdraviti sve naš novinare koji će putem svojih medija još jednom prenijeti glas o Vinkovačkim jesenima. Bez Vas Vinkovačke jeseni ne bi imale tu snagu kakvu imaju danas. Prenijeti vijest o svemu onome što se za vrijeme Jeseni zbiva u našem gradu je iznimno važno, važno je da sve vrijeme i kroz godinu vi podržavate Vinkovačke jeseni kako bi manifestacija rasla i u medijskom prostoru. Na tome vam hvala i nadam se kako ćete i ove godine Jeseni pratiti na jedan objektivan način i kako ćete kroz sliku i riječ iz Vinkovaca učiniti da i oni koji o tome možda nisu razmišljali, odluče doći u Vinkovce. Doći i uživati u bogatstvu tradicijske kulture i u onom zabavnom dijelu koji smo pripremili”, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora 57. Vinkovačkih jeseni, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je ovom prilikom zahvalio i sponzorima koji su, kazao je, omogućili da Jeseni budu sigurno najveća manifestacija u zemlji.

Članica Organizacijskog odbora Marija Gerovac istaknula je kako pripreme ulaze u onu završnu etapu kako bi sve lokacije, od Bircuza i Vinskog šora do Slavonskog sokaka i drugih, poprimile zamišljenu sliku. “Svi su se doista potrudili da to ove godine budu u onom pravom slavonskom ozračju i vjerujem da će ovo biti jedne uspješne Jeseni. Pozivam naše građane i sve one koji prate naše medije da dođu na Vinkovačke jeseni. Mi smo danas poslali u tisak i službeni program gdje kao novitet imamo i QR kod koji se može skenirati i na nekoliko lokacija u gradu i dobiti na uvid cjelokupan program Vinkovačkih jeseni”, istaknula je Marija Gerovac.

Organizatori Vinkovačkih jeseni, moglo se čuti, i ove godine pripremili su i zanimljivu ponudu suvenira. Neki od njih imaju i vrlo praktičnu primjenu baš kao što je to, sinoć predstavljeni tobolac za čaše koji će zasigurno dobro doći u Vinskom šoru.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije