11.9 C
Zagreb
12.5 C
Zürich
16.2 C
New York
30.3 C
Hong Kong
20.1 C
Melbourne
Petak, 7 listopada 2022

Večer s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske u New Yorku

Premijer Andrej Plenković tijekom službenog putovanja u Sjeverne Američke Države susreo se u New Yorku s hrvatskim iseljenicima.

U organizaciji veleposlanika Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, Pjera Šimunovića i generalnog konzula Republike Hrvatske u New Yorku, Nikice Kopačevića u utorak 20. rujna 2022. g. održan je susret predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića i hrvatskih iseljenika u poznatom restoranu Arno na Manhattanu, čiji su vlasnici Istrijani Branko Turčinović i Milan Licul. Ulogu domaćice večeri odlično je odradila Tena Bugarin. Nakon što je Marcela Grancarić svojim prekrasnim glasom otpjevala hrvatsku i američku himnu, veleposlanik Šimunović pozdravio je i poželio dobrodošlicu svim prisutnima.

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Gordan Grlić Radman obratio se prisutnima i naglasio kako je ponosan što je dio Vlade koja je do sada učinila najviše za ekonomski razvoj Republike Hrvatske i njenim dobrim odnosima s iseljenim Hrvatima i Hrvatima u BiH.

Premijer Andrej Plenković pozdravio je sve prisutne ne skrivajući oduševljenje nazočnošću mnogih mladih Hrvata. U svom govoru pohvalio je dobru suradnju iseljenih Hrvata sa Hrvatskom. Naglasio je veliku ulogu i doprinos iseljenih Hrvata u stvaranju i priznavanju Republike Hrvatske a također i veliku ulogu hrvatskog katoličkog svećenstva u očuvanju hrvatskog indetiteta.

Večer su svojim prisustvom uveličali veleposlanik Republike Hrvatske pri Ujedinjenim Narodima Ivan Šimunić te iseljenicima omiljena bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarević koja je tijekom svog mandata često bila u posjeti Hrvatskoj Zajednici u NY.

Prisutna je bila i direktorica HTZ u NY Leila Krešić-Jurić. U pozitivnom ozračju i lijepom raspoloženju i druženju s uvaženim gostima, uz predstavnika Hrvatske Zajednice  iz NY, hrvatskih svećenika i časnih sestara susretu su nazočili i predstavnici mnogih hrvatskih organizacija i udruga u NY i Americi; Američko – Hrvatskog Kongresa, ACAP- a, National Federation of Croatian Americans Cultural Foundation, HKD Napredak, članovi odbora Hrvatskog radio kluba NY – Glas Slobodne Hrvatske, voditelji Hrvatskih škola i mnogi drugi ugledni gosti i prijatelji Hrvatske.

Restoran Arno koji se nalazi u srcu Manhattana uz vlasnike Hrvate može se pohvaliti i osobljem koje je najvećim dijelom iz Hrvatske. Predivno je to mjesto u kojem se nudi izvrsna mediteranska kuhinja, vinskom kartom na kojoj su mnoga vina iz Hrvatske i osobljem koje će se potrudit da se osjećate ugodno. Zbog svega toga tu se vole okupljati Hrvati iz New Yorka pa se u njemu često organiziraju mnoge fešte, domjenci te poslovni ručkovi i večere.

Ane Stražičić Rodriguez

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije