4 C
Zagreb
3.6 C
Zürich
-1.9 C
New York
19.2 C
Hong Kong
20.6 C
Melbourne
Nedjelja, 5 veljače 2023
spot_img

Jesen u Lici 2022.

24. Tradicionalna izložbeno-sajamska manifestacija Jesen u Lici održat će se od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine na Trgu Stjepana Radića u Gospiću i na prostoru Stočnog sajmišta u Smiljanskoj ulici u Gospiću.

Manifestacijom Jesen u Lici želi se prezentirati posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg rdsko-planinskog prostora u Republici Hrvatsoj i promovirati kvaliteta i raznolikost izvornih i tradicionalnih proizvoda brdsko-planinskog područja te razvijati njihovo tržište.

Vrijednost Izložbe prepoznata je i priznata diljem Hrvatske i izvan njeniih granica. Ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj domaćih i stranih izlagača i posjetitelja, ne samo iz naše zemlje nego i iz susjednih država.

Ove godine očekuje se preko 350 izlagača koji će predstaviti obilje autohtonih poljoprivrednih, prhrambenih, uporabnih i ukrasnih proizvoda visoke kvalitete karakterističnih za područje iz kojeg dolaze.

U okviru manifestacije Jesen u Lici ove godine po drugi put se organizira izložba poljoprivredne mehanizacije na prostoru Stočnog sajmišta u Smiljanskoj ulici u Gospiću. Na istoj lokaciji održat će se prva državna smotra izvornih i ugroženih pasmina, kao i izložbe autohtonih grla: ličke pramenke, buše te konja hrvatski hladnokrvnjak i hrvatski posavac.

I na ovogodišnjoj manifestaciji može se probati najbolje ocjenjena rakiju, sir, med, ali i najbolje ocjenjene marmelade, pekmeze i džemove. I ove godine nastupit će veliki broj kulturno umjetničkih društava s područja Ličko-senjske županije te iz susjednih krajeva koji će izvođenjem tradicionalnih pjesama i plesova predstaviti kulturnu baštinu svoga kraja.

Posjetitelji također mogu uživati i u reviji konjskih zaprega, kušanju svježe skuhanog pekmeza od šljive, okusima i mirisima brojnih drugih izvornih proizvoda i tradicionalnih jela.

 

Više informacija: Jesen u Lici

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije