4 C
Zagreb
3.6 C
Zürich
-1.9 C
New York
19.2 C
Hong Kong
20.6 C
Melbourne
Nedjelja, 5 veljače 2023
spot_img

Oni su odabrali Liku – Stajnica postaje novo turističko odredište

Posljednjih nekoliko godina obitelj Perković, mladi povratnici iz Švicarske radi na obnovi nekadašnje škole u Stajnici. Mnogi su se pitali što će biti u tom prostoru, a sada je to već nadaleko poznato – bit će to hostel, caffe bar i obiteljski dom.

Dugi niz godina to veliko građevno zdanje stajalo je u samom centru sela, na raskrsnici puteva, a nije služilo baš ničemu. Funkciju škole već odavno nema, bila je samo podsjetnik na ona dobra stara vremena kada je u tom dijelu sela sve vrvilo od djece, dječjeg smijeha, okupljanja, druženja, školskih dogodovština.

Danas, zahvaljujući mladoj obitelji Perković, koja je između Švicarske i malenog sela podno Kapele odabrala za život upravo nju – Stajnicu, ta građevina dobiva novi sjaj i vraća značaj kakav jedno takvo ogromno građevno zdanje i zaslužuje imati, a samozatajno maleno ličko selo postaje turistička destinacija brinjskog kraja.

Njihov hostel već je započeo sa svojim 24-satnim radnim vremenom, kao i caffe bar čije je otvorenje službeno obilježeno u subotu, 1. listopada 2022.g. U skorije vrijeme, u planu je i otvorenje obiteljskog koji će se nalaziti u drugom dijelu ovog kompleksa “Stajnica”.

Obitelji Perković čestitamo i želimo puno sreće u radu te da svojim primjerom privuku još mladih obitelji natrag u lički kraj. Također, ne smijemo zaboraviti čestitati djedovima i bakama, koji su uvijek uz njih i čija bezuvjetna podrška nikad ne izostaje.

Foto: TZ Brinje

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije