13.6 C
Zagreb
9.7 C
Zürich
-0.6 C
New York
24.6 C
Buenos Aires
16.9 C
Melbourne
Četvrtak, 29 veljače 2024
spot_img

U Otočcu održan 1. Jesenski festival

U Otočcu je prošli vikend bilo posebno zanimljivo. Naime, u sklopu 1. Jesenskog festivala koji se održao u Otočkom gradskom parku Turistička zajednica Grada Otočca posjetiteljima je omogućila jedinstveno i nesvakidašnje iskustvo.

Festival je započeo u subotu 22. listopada besplatnom radionicom za djecu na kojoj su izrađivali mini skulpture od slame poput srca, krugova ali i nogometne lopte. Na edukaciji je sudjelovalo 15-ak djece te nekoliko roditelja. Radionicu je održao umjetnik i akademski kipar Nikola Faller iz Osijeka poznat po radu svoje udruge “Slama Land Art” u kojoj je umjetnički voditelj i s kojom gostuje po cijeloj Hrvatskoj, ali i svijetu. 

U popodnevnim satima svi posjetitelji parka mogli su razgledati veće Fallerove slamnate skulpture dok je u 18:00 sati započeo plesni performans kojeg je izvelo pet članova plesnog studia Shine također iz Osijeka. U performansu je prikazana borba jesenskih bića, a isti je završio spaljivanjem najveće slamnate skulpture što je posjetiteljima festivala bilo svakako najinteresantnije. Po završetku performansa druženje se nastavilo uz glazbeni nastup Dua Amantes iz Otočca. 

Drugi dan festivala održavala se radionica grabljanja lišća na kojoj je nekoliko sudionika radionice zajedno s voditeljem Fallerom po čitavom gradskom parku stvaralo razne crteže od lišća što je u kombinaciji s ljepotom samog parka i jesenskim bojama stvorilo jednu pravu jesensku idilu u srcu Otočca.  

Iz Turističke zajednice Grada Otočca najavili su da su s plesnim studiom Shine i gospodinom Fallerom već dogovorene smjernice za 2. Jesenski festival. 

TZ Otočac

POVEZANI ČLANCI

Najnovije