4 C
Zagreb
3.6 C
Zürich
0.1 C
New York
18.6 C
Hong Kong
19.3 C
Melbourne
Nedjelja, 5 veljače 2023
spot_img

Chorus Croaticus s prijateljima obilježio 35. godina uspješnog djelovanja

Pod motom “Pivaj klapo” u subotu 29. listopada 2022. godine, u prekrasnoj dvorani u Urtenen-Schönbühl kraj Berna proslavljena bernska klapa Chorus Croaticus svečanim koncertom obilježila je 35. godina uspješnog djelovanja u Švicarskoj i šire.

U sklopu svečane proslave klapa je obilježila i tridesetu “Večer prijateljstva” na kojima sve ove godine sudjeluju švicarski glazbeni sastavi i publika. Veliki jubilej ove godine proslavljen je uz bogat i izvrstan kulinarski i glazbeni program u kojem su nastupili gosti iz Hrvatske i Švicarske: primadona Sandra Bagarić, prof. Darko Domitrović, sopranistica Nikolina Pinko, Bepler Chor pod ravnanjem prof. Mathiasa Behrendsa, Jodlefründe Aaretal, Alphornduo Edelweis, Tino Moštak i maestro Valentino Kobau.

Čestitke i pozdrave klapi su povodom obljetnice uputili misionar fra Gojko Zovko, veleposlanica RH u Švicarskoj i Lihtenštajnu dr. Andrea Bekić, švicarski prijatelji dr. Peter Weibel, liječnik i književnik, prof. dr. Uli Gerber, protestantski teolog, te svečani “laudatio” prof. dr. fra Šito Ćorić, naglasivši posebno zasluge klape za ustrajno i uspješno promicanje hrvatske kulture i glazbe na ovim prostorima.

Posebnu čar na ovoj proslavi dale su sopranistice Sandra Bagarić i Nikolina Pinko otpjevavši zajedno “Con te partira” te zajedničku pjesmu “To je tvoja zemlja” Belper Chora i klape Chorus Croaticus. Prema već uhodanoj tradiciji klapa je sa švicarskim prijateljima Jodlerfünde i publikom zapjevala “Biseru jadranskog mora”.

Prema reakcijama posjetitelja bila je to još jedna nezaboravna glazbena, kulinarska i klapska večer.

U nedjelju 30. listopada 2022. g., na svetim misama u Bernu i Thunu, uz klapu Chorus Croaticus nastupili su primadona Sandra Bagarić i prof. Darko Domitrović (Ave Maria, Panis angelicus), te tako zahvalili Bogu i misionarima na pomoći i podršci u ovih uspješnih 35. godina djelovanja. Na kraju svetih misa, kao i na svečanom koncertu primadona Sandra Bagarić je s klapom i publikom zapjevala “Neka cijeli ovaj svijet”.

Galerija:

Autor: Chorus Croaticus Foto: Spectator & CC

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije