5.7 C
Zagreb
1.9 C
Zürich
7.8 C
New York
17.6 C
Buenos Aires
22.9 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Američko-hrvatski kongres uspješno povezao Hrvatsku i SAD

U želji suradnje i povezivanja na obrazovnom nivou, Američko-hrvatski kongres primio je u svoje članstvo ASPIRA University College Split.

Prva u nizu željenih projekata našla se privatna katolička srednja škola MARY STAR of the Sea u San Pedru u Kaliforniji koja je osnovana 1954. godine. S obzirom na brojnu hrvatsku zajednicu, više od 35 tisuća Hrvata i njihovih potomaka koji tu žive, kroz Mary Star of the Sea srednju školu prošlo je između ostalih, jako puno djece hrvatskih korijena. Vrlo ljubaznu ravnateljicu srednje škole Mary Star of the Sea, gospođu Ritu Dever kao i sve njezine suradnike, Nada Pritišanac Matulich, predsjednica Američko- hrvatskog kongresa upoznala je s predstavnicom Aspira University College Split, Brankom Bezić Filipović, dugogodišnjom djelatnicom Hrvatske matice iseljenika podružnice Split, sada vrlo aktivnom umirovljenicom, članicom Američko Hrvatskog Kongresa.

Branka je svojim izlaganjem fascinirala domaćine visokim učilištem Aspira University College Split, gradom Splitom i Hrvatskom. Predstavnici Mary Star of the Sea vidno očarani Hrvatskom, Splitom i izvrsnim programom Aspira University Cellege Split najavili su vrlo rado svoju suradnju. Branka je u svojoj američkoj turneji posjetila i Tacoma u državi Washington gdje je imala sastanak s Pročelnicom za obrazovanje Mihn Ahn radi povezivanja sa srednjim školama a i s Prof. Joel Baker s University Washington radi razmjene studenata i profesora.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije