9.2 C
Zagreb
6.4 C
Zürich
19.3 C
New York
18.8 C
Buenos Aires
25.4 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Ovaj vikend svi putevi vode u Dugo Selo

Proslavu Dana Grada kojeg Dugo Selo slavi uz blagdan sv. Martina,11. studenoga ove godine obilježit će dva koncerta i bogat višednevni program. Zašto ovih dana baš svi putevi vode u Dugo Selo pitali smo direktoricu Turističke zajednice.

Puna energije, ideja i planova – žena koja doslovce zrači životom – to bi bila kratka rečenica koja opisuje Karmelu Vukov-Colić. Ova svestrana žena koja se već 30. godina bavi turizmom, profesorica hrvatskog jezika i dugogodišnje lice Hrvatske radiotelevizije od 1. travnja 2022. godine direktorica je Turističke zajednice Grada Dugog Sela.

Na upit zašto Dugo Selo, s osmjehom pojašnjava da je idealno mjesto jer se nalazi na pola puta između Ivanić Grada i Zagreba, uz koje je vezana. – Dugo Selo je savršena kombinacija ruralnog i urbanog, ljudi se znaju i međusobno si pomažu. Uz to, jedan je od gradova koji kontinuirano rastu, lijepo mjesto, puno obitelji, djece i mladih, grad s velikim potencijalom i svim resursima koje jedan grad treba imati. Uz to, grad je dobro povezan sa Zagrebom, ima odličan vozni red vlakova, ističe u razgovoru.

Prvi veći događaj u kojem sam sudjelovala i koji je posjetitelje oduševio bila je gastro-manifestacija “Stara jela z Dugog Sela,” govori, iznoseći planove i ideje koje ima za taj događaj sljedeću godinu.

U pripremama za Dan Grada koji će se obilježavati više dana kaže da će u programu biti za svakog ponešto – od najmlađih do najstarijih.

Dobro nam došli na Dan Grada koji će početi obredom krštenja mošta i koncertom Maje Šuput&Enjoy u petak, 11. studenog u Gradskoj sportskoj dvorani. Dan kasnije odličnu zabavu obećavaju Sanja, Zec i Marinko s nezaboravnim hitovima bivših Novih fosila. Uz Martinski sajam, plesnu predstavu “Kralj lavova”, Vinske radionice, 12. Festival pčelarstva Zagrebačke županije i brojne druge sadržaje iz Dugog Sela i ovaj put otići ćete s osmjehom, siti i zadovoljni, poručuje Karmela Vukov-Colić.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije