3.7 C
Zagreb
5.8 C
Zürich
4.7 C
New York
23.9 C
Hong Kong
23.8 C
Melbourne
Srijeda, 30 studenoga 2022

Klapska noć u Stuttgartu oduševila posjetitelje

U Landesmuseum Württemberg, 12. studenoga 2022. g., u organizaciji klape Filiae Croatiae održala se treća Klapska noć koja je oduševila posjetitelje

Prigodnim programom i predivnim izvedbama trosatnog koncerta ovo slavlje su uz domaćine, klapu “Filiae Croatie” obogatile klapa Ćakule i Stine iz Zagreba, klapa Croatia iz Münchena, te klapa Carmen iz Sindelfingen.

Kako bi posjetitelje odveli na glazbeno putovanje kroz tradicionalnu hrvatsku glazbu u mediteranska mjesta domovine Hrvatske, program su otvorili Edita Lučić Jelić i Alen Saček. Uz dobrodošlicu koju su uputili svim ljubiteljima klapskih vokala i pjesama zaželjeli su im dobru zabavu. Direktor Omiškog festivala Mijo Stanić također je prigodnim riječima pozdravio publiku, riječima hvale za sve prisutne klape. U ime Hrvatske matice iseljenika pozdravima se pridružila gđa Ivana Rora, riječima pohvale za ovu večer ispunjenu dalmatinskim melodijama u srcu Stuttgarta. Nazočila je i konzulica Generalnog konzulata republike Hrvatske u Stuttgartu gđa Biserka Lukan, te mnogi gosti, sponzori i obitelji s djecom.

Ovu klapsku poslasticu i program obogatila je posebna gošća večeri – Anđela Zelić iz Luksemburga. Uz svoje poznate hitove predstavila je novu pjesmu “Ne zamiri” koju je snimila zajedno s klapom Filiale Croatiae i nastupom oduševila publiku. Sudeći po reakcijama oduševljene publike, u zaista čarobnom ugođaju koncert je bio više nego uspješan.

Uz koncert, bila je ovo istovremeno i jubilarna noć ove kreativno nadarene ženske klape koja ponosno nosi divno ime “Filiae Croatiae” – Kćeri Hrvatske. S ostalim klapama i gošćom Anđelom Zelić dostojanstveno su obilježili 12. godina postojanja. Klapa iza sebe ima mnogo uspješnih nastupa a u svoje klapsko ruho odjenuli su nekoliko hitova. Svojim djelovanjem uspješno promiče hrvatsku kulturu u domovini i svijetu. Ovim koncertom klapa je još jednom potvrdila kako ljubav prema klapskim pjesmama nema granica.

Uz odanu publiku koja zna što je dobra pisma i dalmatinske delicije zalivene kapljicama vina bila je ovo još jedna velika klapska noć za pamćenje.

Galerija:

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije