3.7 C
Zagreb
5.8 C
Zürich
4.7 C
New York
23.9 C
Hong Kong
23.8 C
Melbourne
Srijeda, 30 studenoga 2022

Prvi put “CRO Akademija” u organizaciji Hrvatskog foruma

U organizaciji Hrvatskog foruma ove se godine prvi put održava “CRO Akademija” u Republici Sjevernoj Makedoniji. Još jedan model uključivanja, edukacije i povezivanja mladih Hrvata.

Hrvatski Forum objavljuje JAVNI POZIV za prijem polaznika prve “CRO Akademije” koja će se održati od 25. do 27. studenog na Popovoj Šapci. Kroz različite aktivnosti, predavanja i radionice, polaznici Akademije imat će priliku upoznati i informirati se o temama vezanim uz hrvatsku kulturu, povijest, jezik, pravo i prirodu. Kroz interaktivne aktivnosti sudionici će imati priliku upoznati se sa specifičnim temama vezanim uz Hrvatsku. Predavači na Akademiji su iskusni stručnjaci i predavači iz više područja.

Cilj Akademije je međusobno upoznavanje mladih iz više gradova, njihovo povezivanje i interakcija, a kroz sadržaje i materijale vezane uz Hrvatsku.

Sudionicima Akademije bit će detaljnije predstavljene dvije hrvatske elektroničke platforme u Makedoniji: Arhiv Hrvata u Makedoniji i Croatica.

Pravo sudjelovanja na Akademiji imaju osobe od 16 do 30 godina. Broj sudionika je ograničen, a broj sudionika izvan Makedonije je 5 sudionika.

Zainteresirani trebaju poslati:

  • životopis i
  • rad na jednu od sljedećih tema: Dubrovačka Republika, hrvatski izumi, prirodna blaga Hrvatske, hrvatski dijalekti ili hrvatsko nematerijalno kulturno dobro. Rad mora biti napisan na hrvatskom jeziku, maksimalno do 1500 riječi.

Potrebni materijali šalju se na e-mail adresu forumhrvatski@gmail.com, s naznakom “Prijava za CRO Academy 2022″.

Javni poziv je otvoren do 22.11.2022., do 12:00 sati. O daljnjem tijeku prijave svi prijavljeni bit će obaviješteni.

U slučaju velikog interesa, prednost će imati osobe koje su pohađale hrvatsku nastavu i sudjelovale u aktivnostima hrvatskih udruga u Makedoniji.

Troškove smještaja i prijevoza (u Makedoniji) pokriva Hrvatski forum.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije