8.5 C
Zagreb
4.7 C
Zürich
7.3 C
New York
14.9 C
Buenos Aires
16.2 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Misnim slavljem i bogatim programom obilježen župni banket u Oakvilleu

Nakon tri duge godine, organizacijom godišnjeg banketa nastavlja se tradicija župne zajednice Hrvata u kanadskom Oakvilleu. 

 U hrvatskoj župi Presvetog Trojstva u Oakvilleu, u nedjelju, 20. studenoga 2022.g. održao se dugo očekivani godišnji župni banket. Nakon tri godine stanke, s posebnim veseljem su se okupili članovi župne zajednice na svetoj misi koju je predvodio župnik Ilija Petković. Slijedio je bogat kulturno-umjetnički program članova Hrvatskog folklornog ansambla Hrvatsko Prelo.

Svojim dolaskom događaj je uveličao Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mississaugi Ante Jović. U srdačnom govoru uputio je čestitke Župi Presvetog Trojstva na organizaciji ovog velikog događaja te zahvalio svim sudionicima na očuvanju i promicanju hrvatskog identiteta i jezika.

S puno ljubavi pripremili su se za ovaj nastup članovi Hrvatskog folklornog ansambla Hrvatsko Prelo. Osnovani 1977. godine djeluju kao župna skupina hrvatske katoličke crkve Presvetog Trojstva u Oakvilleu, Ontario. Danas broje preko 150 registrinanih izvođača u dobi od 5 do 26 godina. Čak i tijekom cijele pandemije zadržali su svoju aktivnost, organizirali plesne i tambure vježbe te čak bili domaćini svog godišnjeg proljetnog koncerta u lipnju 2022. godine gdje su ponosno nastupili pred više od 300 gostiju. Zapratiti ih se može putem njihovog instagrama: hrvatskoprelo

Veseli vidjeti da se, bez obzira koliko bili udaljeni i gdje su rođeni njeguje i čuva naslijeđe od predaka kao što to čine vrijedni članovi ove župne zajednice u Oakvilleu.

Foto: Katarina Zefkic / Julie Despot

POVEZANI ČLANCI

Najnovije