9.3 C
Zagreb
4.6 C
Zürich
6.7 C
New York
17.8 C
Buenos Aires
15.4 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Hrvatska u malom na folklornoj manifestaciji “Etno Pušća 2022.”

U subotu, 26. studenoga 2022., nakon dvogodišnje stanke ponovno se održala folklorna manifestacija pod nazivom “Etno Pušća 2022”.

Na ovaj događaj, omiljen u Pušći i okolici koji je uvijek dobro posjećen, u organizaciji KUD-a “Pušća” gosti su stigli iz različitih djelova Hrvatske. Uz nastup aktivnih i najmlađih članova KUD-a Pušća, napjeve i plesove različitih krajeva Hrvatske prikazali su FIS “Remete” Zagreb, KUD Strmec, KUD Klas Podsused, KUD “Čiče Novo Čiče, KUD “Dangubice” Kuterevo, KUD “Kupljenovo” – pjevačka skupina Ivančice i KUD “Šokadija” Strizivojna.

Srdačnu dobrodošlicu posjetiteljima je uputila voditeljica cjelovečernjeg programa, Tea Stanišak. Na pozornici joj se pridružila predsjednica KUD-a Pušća Martina Premužić koja je pozdravila goste te zahvalila Općini Pušća, Zagrebačkoj županiji i sponzorima koji su omogućili ovu manifestaciju.

Slijedio je kulturno-umjetnički program. Nastup najmlađih članova KUD-a “Pušća” oduševio je publiku koja ih je nagradila dugim pljeskom. U nastupima udruga koji su slijedili prikazani su plesovi i pjesme Prigorja, “Pušćjanske fare svetog Jurja”, Gorskog Kotara, Turopolja, Kutereva i Like, svetonedeljskog kraja, te Slavonije.

Nakon kratke stanke pozornica je pripala bendu “Prava stvar” iz Zagreba koji su već prvim taktovima privukli plesače da zaplešu i s njima zapjevaju. Njihov bogat repertoar u zabavnom dijelu, ispunjen pjesmama iz cijele domovine praćen je uz odlično raspoloženje i plesom i pjesmom.

“Naš KUD je osnovan 1999. godine i aktualno djeluje u tri sekcije; tamburaše te male i velike plesače, Uz ovaj “Etno fest” koji se održao 16. put, već 4. godine organiziramo u proljeće Dječji festival. Uz dječje skupine iz Hrvatske, pozivamo male goste i iz drugih zemalja, hrvatske i strane. Kroz boravak kod domaćina stvaraju se i rađaju nova prijateljstva, te grade mostovi kulturnog povezivanja,” kazala nam je u razgovoru predsjednica KUD-a Pušća, Martina Premužić.

A da na tom uspješno rade pokazala je ova, uistinu hvale vrijedna manifestacija koja je oduševila sve koji su nazočili.

Foto: Moja Domovina / KUD Pušća

POVEZANI ČLANCI

Najnovije