26.5 C
Zagreb
21.1 C
Zürich
17.5 C
New York
7.4 C
Buenos Aires
26.5 C
Melbourne
Subota, 18 svibnja 2024
spot_img

Božićna priča luksemburških Hrvata

U organizaciji Hrvatske katoličke zajednice Luksemburg i Hrvatskog društva Luksemburg u crkvi Hesperange održana je predstava pod nazivom “Božićna priča”.

U polusatnom programu sudjelovalo je 20 izvođača, uz nazočnost mnoštva vjernika koji su velikim pljeskom popratili svaki nastup te se često i sami pridružili poznatim pjesmama: Radujte se narodi, Tiha noć, Djetešce nam se rodilo, On dolazi da spasi nas, Zvončići.

Gabriela Mendeš Žaja, voditeljica projekta: „Kroz održavanje umjetničkih radionica još od Uskrsa, te učenje pjesama i probe, broj djece i podrška njihovih roditelja stalno su rasli. Ovako lijepe reakcije na našu božićnu priču velik su podstrek za nastavak kreativnih aktivnosti s djecom.”

Tako su završile ovogodišnje aktivnosti Hrvatskog društva Luksemburg, koje su zbog pandemije morale biti obustavljene zadnje dvije godine. Buđenje je započelo u veljači, radionicama hrvatskog jezika i kulture, u travnju se nastavilo s umjetničkim radionicama, a u svibnju je bila kulminacija aktivnosti.

Anđelko Markulin, predsjednik HDL-a: „Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Veleposlanstvom RH u Belgiji, priredili smo zapaženi edukativno-promotivni štand na Danu Europe u Eschu, te obilježili 30 godina hrvatske neovisnosti koncertom Splitskog gitarističkog kvarteta u Luksemburgu. Uslijedio je hrvatski gastronomski štand na festivalu u Reckangeu, te proslava Dana državnosti RH u Itzigu.”

Aktivnosti Hrvatskog društva Luksemburg financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan RH te nekoliko luksemburških općina. Vrijedni volonteri HDL-a za veljaču već najavljuju novu promociju Hrvatske u Luksemburgu, u partnerstvu s Gradom Đakovom.

Tekst: Ljubica Karaman / Fotografije: HDL

POVEZANI ČLANCI

Najnovije