7 C
Zagreb
3.8 C
Zürich
10.1 C
New York
10.5 C
Buenos Aires
15.6 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Jedriličarski klub Orsan iz Dubrovnika proslavio 90. godina djelovanja

Nakon dvije godine bez domjenka zbog mjera pandemije, 21. prosinca 2022. godine održan je tradicionalan Božićni domjenak jedriličarskog kluba Orsan na kojem je proslavljena 90-ta godišnjica postojanja.

Tom prigodom je predsjednik društva Marinko Mikulandra održao prigodan govor, kojim se osvrnuo na sportske i društvene aktivnosti Orsana, koji je i u pandemijsko vrijeme polučio značajne športske i odgojne rezultate u radu s mladima.

Predsjednik se isto tako osvrnuo i na izazove koji društvu slijede, posebno u procesu obnove odnosno produženja koncesije na pomorskom dobru, a u svjetlu različitih razmišljanja o uvjetima koncesije između davatelja koncesije i predstavnika Orsana.

Najavio je i svoje povlačenje s mjesta predsjednike, očekujući da će mlađe generacije na skoroj skupštini društva pronaći nove predstavnike u Izvršnom odboru ali i novog predsjednika društva.

Na kraju su zaslužnim pojedincima dodijeljena klupska priznanja i to Ivu Kličanu prigodom odlaska u mirovinu, Marku Prosenici za dugogodišnji profesionalni doprinos klubu, te Jadranu Gamulinu na zaslugama za promociju jedriličarskog športa.

Na kraju je prije skromne zakuske, predsjednik svim članovima, prijateljima kluba i sponzorima zaželio sretan Božić i Novu 2023. godinu. U nastavku domjenka, uz tradicionalnu trpezu dubrovačkog puka koju je pripremio restoran Orsan primjerenu božićnom vremenu, članovi su se nastavili družiti.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije