4.3 C
Zagreb
4.8 C
Zürich
-10.5 C
New York
17.5 C
Hong Kong
15.8 C
Melbourne
Subota, 4 veljače 2023
spot_img

Konavle i zelena menestra

Svaki posjet ovom dragulju lijepe naše domovine u bilo koje godišnje doba je poseban. Uvijek će vas tu dočekati nešto što će vam zaokupiti pogled, obogatiti dušu i osladiti nepce.

Što je to u Konavlima tako skladno, što to same Konavle čini posebnim. Zašto svaki susret s Konavlima razgali dušu posjetitelja? Možda su to vitki zeleni čempresi ili Ljuta, brza i divlja rijeka, gornja banda s nanizanim selima kao niska bisera, donja banda sa svojim narančama, lovorikom i smokvama, s vrtovima punim zelenog kupusa, luka, verdure.

A ovi dani između Ɓožića i Nove godine su upravo posebni, ako niste do sad bili u ovom kraju, dođite kako biste doživjeli Božić i tradiciju u njegovoj punoj veličini. Posjetiti Konavle a ne probati zelenu menestru i to još u Božićno vrijeme bio bi veliki gubitak, to je ono kao bi bio u Rimu a nisi posjetio Vatikan. Zelena menestra je dio tradicije i najbolja je upravo na Božić, kad je jedno od glavnih jela na svakoj trpezi dubrovačkog kraja pa tako i Konavlima.

I ta zelena menesta je upravo bila povod i ovaoj posjeti Konavlima. U OPG -u Ivankovi uživali smo u ovom našem opjevanom jelu uz glazbu i ples, ali još više uživali smo u društvu dragih ljudi. I zato zahvalna na pozivu u Konavle ide domaćinima Kati i Antunu Stanki i Matu, Maji, Borisu, dragim prijateljima koji su bili s nama i učinili ovaj dan posebnim, a to su Ane, Ružica i Mladen. Dogovor je pao da se sljedeći susret održi na Mljetu u Saplunari.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije