1.6 C
Zagreb
9.1 C
Zürich
9.9 C
New York
22.1 C
Buenos Aires
19.2 C
Melbourne
Ponedjeljak, 11 prosinca 2023

Humanitarne akcije za Ukrajinu u Lenzburgu i Aarau

U subotu, 14. veljače 2023.g. dvije švicarske udruge prikupljaju pomoć za Ukrajinu: U Aarau udruga Volunteers for Humanity, a u Lenzburgu Winterhilfe Ukraine.

Narod Ukrajine treba pomoć. Ove prve zime nakon početka rata u mnogim je mjestima više puta nestajala struja, grijanje i voda. U subotu, 14. siječnja održat će se dva prikupljanja: u Aarau od strane udruge Volunteers for Humanity te u Lenzburgu od strane inicijativne skupine Winterhilfe Ukraine. Hrvati u Švicarskoj mnogo su puta sami organizirali ili se uključili u humanitarne akcije. Neka tako bude i ovaj put.

“Iznimno je važno da Ukrajinci znaju da imaju prijatelje” je moto ovih organizacija koje su tijekom 2022. godine pokrenule više humanitarnih akcija za Ukrajinu. Nastavljaju sa svojim akcijama i pozivaju dobre ljude u Švicarskoj da im se pridruže u prikupljanju pomoći za raseljene Ukrajince. Uz ove akcije, dvije humanitarne organizacije rade zajedno na projektu i žele postaviti na istoku zemlje takozvane “neslomljive točke” – privremena mjesta utočišta za raseljene osobe.

Na nadolazećoj akciji u Aarauu za Ukrajinu traže se: vreće za spavanje (bez popluna i jastuka), vunene deke, svjetiljke i baterije, lijekovi protiv bolova koji se izdaju bez recepta, generatori električne energije, power banks, skijaška odjeća, svijeće, frotirni ručnici, muška odjeća.

U Kulturhaus Tommasini u Lenzburgu prikupljaju se: vreće za spavanje, prostirke za spavanje, deke od flisa, nove plišane igračke, dječje prostirke za igru, vreće za sjedenje, nove prostirke za presvlačenje beba, jastuci za dojenje, deke za presvlačenje beba, spavanje za bebe torbe, radna prijenosna računala, iPad, radio na baterije, power bank, baterije.

Akcija prikupljanja Aarau: subota, 14. siječnja 2022, 9 do 15 sati, Rohrerstrasse 7

Akcija prikupljanja Lenzburg: subota, 14. siječnja 2022., 10 do 16 sati, Kulturhaus Tommasini

Foto: AZ

POVEZANI ČLANCI

Najnovije