5.7 C
Zagreb
1.9 C
Zürich
7.8 C
New York
17.6 C
Buenos Aires
22.9 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Korisne informacije – Tko može koristiti sredstva potpore “Biram Hrvatsku”?

Učestalo nam se javite s pitanjima vezanima uz mjeru Vlade i potporu “Biram Hrvatsku”. U članku donosimo, u skladu s vašim pitanjima odgovore i informacije.

Tko može, kad su u pitanju povratnici koristiti potporu Biram Hrvatsku?
  • povratnici iz EGP-a, Švicarske Konfederacije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Argentine, Australije, Brazila, SAD-a, Čilea, Kanade i Novog Zelanda.
  • hrvatski državljani – povratnici u dobi do 60 godina
  • ako su, neovisno o razini obrazovanja radili najmanje 12 mjeseci u posljednja 24 mjeseca u navedenim državama ili bili uključeni u redovito obrazovanje
  • ako su se po povratku u domovinu prijavili u evidenciju nezaposlenih i samozapošljavaju se kroz mjeru potpora za samozapošljavanje u 2023. godini.
Kako predati zahtjev za Biram Hrvatsku?

Mjera Mobilnost radne snage – Biram Hrvatsku je namijenjena osobama koje se samozapošljavaju kroz mjeru Potpora za samozapošljavanje. Dakle, mjera je namijenjena korisnicima koji su se na temelju stečenog radnog iskustva odlučili otvoriti novi poslovni subjekt u Hrvatskoj te je prvi korak odluka o ulasku u poduzetništvo i predaja zahtjeva za dodjelu potpore za samozapošljavanje prema trenutno važećim uvjetima mjere.

Zahtjev za Biram Hrvatsku predaje se najkasnije 30 dana od od dana potpisa ugovora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja.

Na što se može utrošiti potpora Biram Hrvatsku?

Potpora u iznosu od 7.000,00 EUR dodjeljuje se hrvatskim državljanima povratnicima u dobi do 60 godina iz navedenih država za samozapošljavanje.

Potpora se dodjeljuje u fiksnom iznosu utroška kojeg nije potrebno obrazlagati Zavodu.

Sve informacije, vezane uz potporu možete dobiti kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije