9.2 C
Zagreb
6.4 C
Zürich
19.3 C
New York
18.8 C
Buenos Aires
25.4 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

NK Croatia Zürich – Nastavlja se niz uspješnih godina kluba pod vodstvom Stjepana Špehara

Održala se godišnja izvještajna skupština najstarijeg hrvatskog nogometnog kluba u Švicarskoj, NK Croatije Zürich 

Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Stjepan Špehar, koji je u uvodnoj riječi pozdravio sve članove i igrače te im zahvalio na odazivu, ne samo na skupštini nego i na svim događanjima koje je organiziralo vodstvo kluba. U svojem izvješću o radu kluba u protekloj godini izdvojio je prošlogodišnji ljetni turnir, koji je okupio veliki broj obitelji sa djecom što je pohvalno budući da članovi Croatije jesu jedna velika obitelj. Osvrnuo se i na uspješnu organizaciju zimskog turnira za koji je imao samo riječi pohvale za članove Uprave i igrače, koji su odradili divovski posao što je klubu na kraju donijeli i određenu financijsku korist. Napomenuo je da je u organizaciji dopredsjednika kluba Daria Perkovića nastupilo preko 40-ero djece na malonogometnom zimskom turniru što su prije svega pozdravili roditelji, a po osmjesima djece moglo se vidjeti i njihovo zadovoljstvo. Klub će naravno nastaviti uključivati djecu u turnire jer se želi postići da se sva hrvatska djeca u Zürich-u i okolici druže kroz nogomet, rekao je predsjednik Špehar.

Također je naveo veliku sinergiju između aktivnih i seniorskih igrača te uprave što je dovelo do toga da NK Croatia otputuje s 28. igrača na pripreme u domovinu. Tijekom boravka u Zagrebu trenirali su na igralištu NK Prečko Zagreb i pripremali se za novu sezonu.
Veliki je teret na upravi kluba, koja u svemu organizacijskom vodi glavnu riječ, ali je bitno da iza sebe imaju čak 70. registriranih igrača, koji ih prate u stopu i pomažu nositi teret. Predsjednik je u izvješću spomenuo i izbivanje člana uprave Ivana Dukića, koji uz aktivno igranje i članstvo u upravi, na dan skupštine pohađao ispit za nogometnog sudca, kako klub ne bi plaćao velike kazne savezu. Uprava je aktivna na svim poljima i predsjednik se zahvalio svojim bliskim suradnicima a to su: Dario Perković, Robert Ćurić, Stanislav Blažanović, Davor Crnković i Ivan Dukić.

Izvješće je podnio i sportski šef kluba Robert Ćurić, koji je također zadovoljan momčadima iako je naveo da aktivna momčad nije pobijedila niti jednu pripremnu utakmicu. Pozvao je igrače da uvažavaju odluke trenera jer njihov posao nije nimalo lak. Posebno je pohvalio trenera seniorske momčadi Igora Pavlovića, koji je svojim dolaskom uveo red u momčad i povezao s aktivnom momčadi i upravom što se sada odražava na uspjehe kluba.

U izvješću trenera aktivne momčadi Stanislava Blažanovića također je bilo pohvala, posebno je istaknuta suradnja njegove momčadi sa seniorskom te pohvala igračima što savjesno izvršavaju svoje obaveze prema klubu. Nezadovoljan je izgubljenim pripremnim utakmicama, ali se nada da će momčad ipak biti spremna do prvenstva koje počinje u nedjelju 26.03.2023.g., kada NK Croatia gostuje kod FC Industrie Turicum u 12 sati na igralištu Hardhof. Trener Blažanović zadovoljan je dolaskom trojice mladih igrača, koji će unijeti svježinu u momčad pa on može s optimizmom gledati na proljetni dio nogometnog prvenstva.

Trener seniorske momčadi Igor Pavlović također je zadovoljan svojom momčadi, radom uprave i suradnjom s aktivnom momčadi. Naveo da je pred njime još posla do potpune perfekcije, ali da igrači izvršavaju svoje obaveze prema klubu, aktivno sudjeluju u svim događajima što prije nije bio slučaj, tako da se može govoriti o uspješnom djelovanju.

U financijskom smislu NK Croatia posljednjih nekoliko godina uspješno vodi to poglavlje. Igrači i simpatizeri kluba mogu biti zadovoljni budući da je klub financijski na stabilnim temeljima, zahvaljujući članarinama i sponzorima kluba, te prihodima od ljetnog i zimskog nogometnog turnira, te druženja pod nazivom “Svi smo Croatia”, koje se tradicionalno održava već treću godinu.

Pod točkom razno raspravljalo se o raznim temama, jedna od njih je veće uključivanje obitelji u klupska događanja, što je bio prijedlog samih igrača, koji je naravno naišao na potpuno odobravanje. Pod točkom razno predsjednik Špehar je iznio da je cilj kluba uskoro izdati monografiju povodom 50. godina od utemeljenja, postojanja i djelovanja kluba. Sva dokumentacija je prikupljena te je potrebno i na tome polju uložiti dodatne napore kako bi ta knjiga ugledala svijetlo dana.

Svi prisutni na izvještajnoj skupštini kluba bili su zadovoljni vođenjem kluba jer se uspjeh može mjeriti i na ljudskom i financijskom polju. Klub je članove na skupštini počastio zakuskom u restoranu Büsi Marijana Lepana u Affollternu gdje se i održavala godišnja skupština.

Stjepan Špehar na čelu kluba je već devet godina i ulazi u desetu godinu mandata što je dobar staž s obzirom na to da posao vođenja kluba nije ni malo lak i traži puno slobodnog vremena. No dobri rezultati nakon devet godina su vidljivi i klub je doveden na jednu vrlo zavidnu razinu zahvaljujući upravo njemu njemu i njegovim suradnicima.

Moja Domovina / NK Croatia Zürich

POVEZANI ČLANCI

Najnovije