5.7 C
Zagreb
1.9 C
Zürich
7.8 C
New York
17.6 C
Buenos Aires
22.9 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Branku Uvodiću uručeno priznanje – Da se ne zaboravi

U dvorani Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata u Zagrebu, u utorak, 21. 03. 2023.g. svečano je uručeno priznanje hrvatskih branitelja – Branku Uvodiću, poznatom televizijskom voditelju, spikeru i uredniku, koji je odnedavno u mirovini.

Riječ je o bivšem djelatniku HRT-a, koji je godinama uređivao i vodio važne i omiljene emisije, poput “Lijepom našom”, ali i niz drugih domoljubnih projekata, koji su ostavili duboki trag među brojnom hrvatskom publikom, kako u Domovini, tako i u inozemstvu.
Za sve što je radio i uradio na domoljubnom planu i putem ovog već tradicionalnog priznanja, “Velike zlatne plakete – Da se ne zaboravi”, koju mu je dodijelila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.). U suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, jednostavno smo mu željeli reći – “hvala” – kazao je uz ostalo Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., koji je ovo priznanje uručio zajedno s dramskom umjetnicom Anjom Šovagović Despot.

O važnosti dodjele priznanja, kao i o životu i radu Branka Uvodića, govorili su i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, umirovljeni general zbora i bivši načelnik Glavnog stožera OS RH Josip Lucić, gradonačelnik Grada Našica Josip Lucić, (Uvodić je i počasni građanin ovoga grada, op.a.), predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Zagreba Ivica Matošević, Mario Filipi, 100 postotni hrvatski ratni vojni invalid i drugi.

U glazbenom dijelu programa nastupali su Mirko Švenda Žiga i Walter Neno Neugebauer, s nekoliko domoljubnih pjesama. Čestitke za ovaj skup, odnosno slavljeniku još su poslali i predsjednik Vlade RH, ministrica kulture i medija i gradonačelnik Grada Zagreba.

Svečana dodjela priznanja okupila je i hrvatske generale, poput Ivana Tolja i Ljube Ćesića Rojsa.
Hvala svima koji su me se i na ovaj način sjetili, za razliku od Hrvatske radiotelevizije (HRT) u kojoj sam proveo čitav radni vijek, a koji mi ni ovog puta nisu rekli ni hvala – kazao je Branko Uvodić, koji je podsjetio i na sve važne događaje koje je pratio tijekom Domovinskog rata, a među ostalim bio je i onaj koji je pred kamerama posljednji puta razgovarao i s prvim hrvatskim predsjednikom i utemeljiteljem RH dr. Franjom Tuđmanom.

Milan Pišković

POVEZANI ČLANCI

Najnovije