Naslovnica Najnovije Jeste li znali da zahtjev za izdavanje putovnice možete podnijeti online?

Jeste li znali da zahtjev za izdavanje putovnice možete podnijeti online?

Sustav eGrađani nudi mogućnost građanima, bez naknade, modernu, brzu i jednostavnu komunikaciju s javnom upravom. Korisnici sustava e-Građani, fizičke osobe i poslovni subjekti, dobivaju korisnički pretinac koji omogućava primanje elektroničkih poruka i dokumenata s pravnom snagom od tijela javne vlasti.

Broj jedinstvenih korisnika u sustavu e-Građani krajem ožujka 2023.g. iznosio je 1.755.000, dok je aktualno dostupna 101 usluga, između ostalog mnoge koje mogu koristiti i građani RH s boravištem u inozemstvu.

Jedna od tih usluga je zahtjev za izdavanje putovnice. Punoljetni državljani RH kojima je već ranije izdana putovnica te koji imaju eOsobnu iskaznicu ne stariju od godinu dana, s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, mogu elektroničkim putem kroz portal e-Građani podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice.
Zahtjev se može podnijeti samo za izdavanje putovnice u redovnom postupku i to bez obzira imate li prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj ili ne.
Više informacija o usluzi možete saznati putem e-Informacija na portalu e-Građani te na stranicama Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.
Exit mobile version