16.7 C
Zagreb
21 C
Zürich
24.4 C
New York
18.7 C
Buenos Aires
28.8 C
Melbourne
Utorak, 6 lipnja 2023

Najava 5. The Coklje Fest u Otočcu

U subotu 10. lipnja 2023. godine u Otočcu će se održati 5. The Coklje Fest. Ovaj svojevrsni street art festival pravi je spoj tradicije, kreative i zabave. 

Festival započinje u jutarnjim satima turističkim vođenjem uz pričanje starih priča pod nazivom Baštinica grada koju organiziraju KUBS Baštinica i Strukovna podgrupa kulturnog turizma ŽK Otočca. U popodnevnim satima očekuju Vas brojni proizvođači s kreativnim i zanimljivim proizvodima, suvenirima i predmetima. Saznajte kako se točno coklje izrađuju i zbog čega su specifične. Ljubitelje slatkog i ove godine razveselit će najfinije čapalinke dok će se onim gladnijima više svidjeti konkretniji meni. Uz sve to imate priliku sudjelovati na modnoj reviji, kreativnim radionicama o cokljama i izboru najboljeg suvenira te zaplesati uz note lokalnih glazbenika. 

Za ljubitelje pisanja i natjecanja i ove je godine aktualan izbor za “najbećarac”,  a sve što trebate napraviti kako bi se prijavili je osmisliti  najbolji, najšaljiviji i najsimpatičniji stih bećarca (bez uvredljivih izraza) i poslati na mail tzg.otocca@gmail.com, zajedno s imenom i prezimenom i mjestom stanovanja, do 5.lipnja 2023. Svaki natjecatelj može sudjelovati s najviše 3 (dvo)stiha bećarca, a tema bećarca moraju biti coklje.

Uvod u sami festival započet će već dan ranije 9.lipnja, konferencijom  “Nematerijalna baština kao potencijal razvoja”  u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta.

  1. The Coklje Fest održat će se u gradskom parku u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca iz koje uskoro najavljuju i detalje programa. 

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
34SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije