16.7 C
Zagreb
21 C
Zürich
24.4 C
New York
18.7 C
Buenos Aires
28.8 C
Melbourne
Utorak, 6 lipnja 2023

Ponovno je dostupna knjiga “Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini”

Knjiga Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini spoj je umjetnosti, hrvatske kulture, njegovanja hrvatskog nacionalnog identiteta i poučavanja.

Uz predgovor čitateljima knjiga daje kratki uvod i pregled o nastajanju glagoljice te prikazuje 28 slova uglate hrvatske glagoljice. Slova uglate glagoljice umjetnički je osmislio i oblikovao akademski slikar i grafičar prof. dr. art. Robert Šimrak. Svako glagoljsko slovo povezano je s određenim hrvatskih kulturnim dobrom koje počinje s prezentiranim slovom.

U knjizi se prikazuje i način pisanja svakoga slova, a za vježbu pisanja nalaze se dva primjerka slova po kojima se može pisati te prostor za samostalne vježbe pisanja. Na kraju knjige nalaze se prazne stranice namijenjene pisanju uglatom glagoljicom. Knjiga je prije svega zamišljena kao pomoćno nastavno sredstvo u izvannastavnoj aktivnosti učenja pisanja glagoljice. Uz to ona je i sredstvo njegovanja hrvatske kulturne baštine i umjetnosti. Robert Šimrak svojim je umjetničkim, šarenim i veselim slovima uglate glagoljice nastojao zainteresirati čitatelja za glagoljicu i to raznim oblicima, bojama i kompozicijama.

Knjiga Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini ima 84 stranice s tvrdim ukoričenjem može se naručiti putem elektroničke pošte  ili putem poveznice.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
34SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije