8.5 C
Zagreb
4.7 C
Zürich
7.3 C
New York
14.9 C
Buenos Aires
16.2 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

ŠVICARSKA – MOTOKLUB SOKOLOVI POZIVA NA SUMMER ROCK FEST

Moto klub Sokolovi poziva na poseban spektakl –  Summer Rock Fest koji će nastupom, obilježavajući svojih 50. godina scene uveličati Teška industrija.

Kad su 2006. godine u Luzernu krenuli s osnivanjem Moto kluba Sokolovi, njih šest osnivača; Zvonko Potočanac, Stjepan Knežević, Mario Jurčević, Zoran Štajduhar, Ivica Pečur i Branko Čačić vjerojatno nisu slutili da će klub postati ono što danas jesu – prepoznatljiv klub i daleko preko granica Švicarske. Aktualno broje preko 35 aktivnih članova od kojih su četiri aktivne sokolice, dok se broj simpatizera najbolje može “iščitati” na njihovim susretima gdje ih bude nekoliko stotina.  – Imamo članove iz Züricha, Luzerna, St. Gallena, Basela…, nabraja jedan od osnivača, Stjepan Knežević koji je, uz još četiri suosnivača sve godine aktivan u klubu. Ističe uz to u razgovoru da odlično surađuju s drugim udrugama u Švicarskoj te da su se kroz putovanja povezali s motoklubovima u drugim zemljama.

Uz tradicionalne moto susrete koje već godinama organiziraju, Sokolovi djeluju i humanitarno, na mnoge adrese u domovini stigle su njihove vrijedne donacije. Isto tako, uvijek su podržali velike zajedničke humanitarne akcije nakon poplave i potresa. Kratko rečeno – teške mašine voze ljudi velikog srca. Najmlađi član tadašnjih osnivača, Branko Čačić s oduševljenjem govori o ljepoti moto sporta. – Slobodu koju kao motorist osjećaš riječima je teško opisati, govori i lista sjećanja. – Švicarsku smo cijelu obišli, Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika, obišli Gorski Kotar, Liku, mnoge nacionalne parkove i važne znamenitosti diljem domovine, a često su naše sedmo- ili desetodnevne turneje završile na kirvaju. Sve se pomno planira i dogovara na sastancima te smo redovito na pistama kao što je Grobnik. Moglo nas se susresti u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Albaniji, dok se u zadnje vrijeme organiziraju turneje u Italiju i Francusku, osvrće se na dosadašnja i već sada veseli svim budućim turnejama.

Uz tradicionalno, težimo jačem povezivanju i suradnji s domaćinima Švicarcima i na tom radimo. Dva naša aktivna člana u klubu su Švicarci, istaknuo je, najavljujući planirane aktivnosti u razgovoru sadašnji član UO Niko Radat. – Domovinu u Švicarskoj promoviramo sve ove godine a sada će se to podignuti, u suradnji s hrvatskim i švicarskim tvrtkama na višu razinu, ističe ciljeve u budućnosti. – Ono što nas čini “malo drugačijima” od drugih a to su naše klupske aktivnosti u kojima uvijek sudjeluju članovi naših obitelji, naši supružnici i djeca koje uključujemo u sve važne aktivnosti i koji su nam velika potpora, dodaje Niko.

Na ovogodišnjem top događaju kojeg organiziraju u velikom stilu – Summer Rock Festu ugostit će, uz Element bend rock sastav “Teška industrija”, koji će nastupom u Švicarskoj obilježiti svojih 50. godina djelovanja.

Posjetitelje na susretu očekuju, uz odličnu glazbu i vrhunsku kulinarsku ponudu, alkarske igre i iznenađenja, najavljuju organizatori i vesele se dolasku iz bliza i daleka.

Poručuju da se ulaznice mogu nabaviti putem ticketcornera i QR coda na plakatu.

Poslušajte i pogledajte najavu:

 

Foto: FB MK Sokolovi

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije