29.1 C
Zagreb
23 C
Zürich
23.7 C
New York
8 C
Buenos Aires
26.9 C
Melbourne
Četvrtak, 20 lipnja 2024
spot_img

Galerija: U Zürichu obilježen Dan državnosti

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, u subotu 27. svibnja 2023. g., u Zürichu se održala glazbena barokna večer. 

Prekrasan ugođaj u Wasserkirche uz rijeku Limmat bio je savršen za obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske. Zahvaljujući organizaciji generalnog konzula i osoblja, praznik je koncertom u Zürichu obilježen na jedan poseban, nezaboravan način. Uz međunarodne, diplomatske uzvanike, švicarske prijatelje, te goste iz Varaždina, koncertu su nazočili Hrvati i Hrvatice iz svih dijelova Švicarske. Nakon što je gostima dobrodošlicu uputio organizator događaja, generalni konzul Republike Hrvatske u Zürichu, Slobodan Mikac, nazočne je pozdravila veleposlanica RH u Švicarskoj, Andrea Bekić.

Već prvi nastup veličanstvenog ansambla “Camerata Garestin” iz Varaždina izazvao je oduševljenje publike. Sopranistica Ivana Lazar, Berislav Puškarić, bas, Krešimir Lazar na violončelu i Krešimir Has na čembalu poklonili su publici bogat repertoar. Skladbe Tomasa Cecchinija, Andrije Motovunjanina, Ivana Lukačića, Vinka Jelića i Georga Friedricha Handela u vodenoj crkvi zvučale su uistinu veličanstveno te je oduševljena publika tražila dodatak.

Po završetku koncerta, generalni konzul Mikac uručio je poklone i zahvalio svima koji su doprinijeli da se Dan državnosti obilježi. Odličnom organizacijom ovog događaja Dan državnosti u Švicarskoj obilježen je onako kako to i priliči – svečano i u nacionalnom duhu. Druženje gostiju s umjetnicima i domaćinima nastavilo se uz kulinarske delicije.

Foto: Damir Petkov / Moja Domovina

POVEZANI ČLANCI

Najnovije