6.9 C
Zagreb
9.9 C
Zürich
14.3 C
New York
15.7 C
Buenos Aires
23.4 C
Melbourne
Utorak, 16 travnja 2024
spot_img
AutorPress

Najavljen zabavni program 58. Vinkovačkih jeseni

Točno tri mjeseca ostalo je do početka Vinkovačkih jeseni, još jedne proslave bogatstva slavonske folklorne tradicije, gastronomije i kulturnih izričaja. Uz one glavne tradicijske, 58. izdanje naše najveće kulturno-turističke manifestacije živjet će i kroz zanimljiv zabavan sadržaj.

Odbrojavanje ozbiljno može krenuti, Vinkovci su spremni za 58. Vinkovačke jeseni. Od 8. do 17. rujna ponovno postajemo centar slavonske tradicije, gostoljubivosti i veselja pa uzbuđenje ne kriju ni organizatori koji, osim bogatog kulturnog i tradicijskog, najavljuju i raznolik zabavni program.„Pokazali smo da znamo čuvati svoju tradiciju, nadam se da smo ove godine pogodili i zabavni program i da će 58. manifestacija biti bolja od svih dosadašnjih. Najavljujem vraćanje šatora koji će poslužiti kao rezervna varijanta za otvorenje, ali i za same koncerte pa ove godine ne bi trebalo biti problema u slučaju kiše”, najavio je danas predsjednik organizacijskog odbora, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Rijeka ljudi i ovoga rujna slijevat će se našim ulicama, ponosno ćemo prikazati ljepotu svoje baštine i tradicijske kulture, ali i pokazati kako se dobro zabaviti. Tomu će svakako pridonijeti koncertne poslastice za sve generacije i ukuse, na velikoj pozornici zabavljat će nas Doris Dragović, Matija Cvek, Domenica i Jole, naši Slavonci Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac, naravno uz neizostavne tamburaše, ove godine TS Đeram, Vranac, TS Fijaker i Sinovi ravnice.

„Nastojimo i ove godine Vinkovce napraviti gradom punim pjesme, veselja i svih onih tradicijskih sadržaja koji ustvari čine našu baštinu tako bogatom i s kojom svake godine oduševimo sve naše posjetitelje. Vjerujemo da će tako biti i ovoga rujna, pozivamo sve da dođu i lijepo se zabave na Vinkovačkim jesenima, ponesu puno uspomena kući jer vjerujemo da će se s lijepim uspomenama sigurno vratiti”, kaže Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca, najavljujući i skoru objavu javnog poziva za ugostitelje i izlagače. Stjepan Đurković, tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti, najavio je onu izvornu snagu Vinkovačkih jeseni, našu ljubav i ponos koji prenosimo s generacije na generacije.

Folklorne večeri traju od 8. do 13. rujna, svaku večer nastupit će po 10 KUD-ova. Prvi vikend, 9. i 10. rujna, čekaju nas Dječje vinkovačke jeseni – prvoga dana Međužupanijska smotra folklora s najboljim dječjim skupinama iz 15 hrvatskih županija, drugoga dana Mimohod s više od 50 skupina i 2000 djece koja vjerno čuvaju bogatstvo naše manifestacije.

Svečanost otvorenja pod geslom ‘Dva sjaja dukata’ rezervirana je za petak 15. rujna, dan poslije počinje prvi dio Državne smotre folklora koja će posljednja dva dana okupiti 14 najboljih hrvatskih društava. U nedjelju slijedi najsvečaniji dio i temelj Jeseni, Svečani mimohod s više od 70 skupina koje razdragano i prkosno veličaju svoju baštinu.

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije