32.6 C
Zagreb
24.2 C
Zürich
26.3 C
New York
12.1 C
Buenos Aires
28.8 C
Melbourne
Srijeda, 17 srpnja 2024

DESETA GODIŠNJICA RESTORANA DUBROVNIK U NEW YORKU

Ambijent poznatog, priziv doma na terasi okruženoj smokvama i vinovom lozom, odlično jelo, vrhunsko vino, vesela glazba, još veseliji gosti. Dugo će se spominjati 7. rujan, najradosnija noć u New Yorku i proslava desete godišnjice restorana Dubrovnik.

Početkom rujna proslavljena je u prekrasnom restoranu Dubrovnik deseta godišnjica promoviranja hrvatske hrane i dubrovačke tradicionalne kuhinje u New Yorku. Večer dobrog raspoloženja i ukusne trpeze uljepšali su mnogi gosti koje su zabavljali Josip Velčić iz Klape Astoria, te Vukan Stanišić. Ambijent poznatog, priziv doma na terasi okruženoj smokvama i vinovom lozom osvježila je i nova mlada hrvatska senzacija, talentirana pjevačica Ema Jusić, zajedno sa Zvonimirom Antolosom, članom klape Astoria.

Kuhari Antonio Selendić i Srećko Žarak pobrinuli su se da posjetitelje dočekaju, Amerikom daleko poznati dubrovački pjatanci. Menadžer Matija Žarko i njegov tim potvrdili su s osmijesima na licima kako stalni gosti pokazuju izvrsnost u kvaliteti hrane ali i gostoljubivosti restorana. Spominju li se već stalni gosti, vrijedno je ukazati kako ni ovaj put nisu razočarali predstavnici Hrvatskog radija iz New Yorka Gordana Skugor i Zvonimir, zatim poznati uvoznici i promotori Europski i hrvatskih vina Duška i Samir Ramić, te neizostavna Ane Mljećka, promotorica ne samo hrvatske kuhinje, već općenito Hrvatske preko oceana. Nisu samo hrvatski iseljenici gosti restorana, bilo je tu i mnogo Amerikanaca, također stalnih gostiju.

Atmosfera je bila više no odlična, pila su se najkvalitetnija hrvatska vina, a ponuda hrane bila je izvrsna. Dovoljno je spomenuti crni rižoto, hobotnicu na salati, lignje, mušule, kamenice i vongole, marinirane inćune i tunjevinu, srdelu s gradela, prasetinu i janjetinu sa ražnja, palačinke te ostale delicije. Iako punih želudaca i čaša, pjevalo se i plesalo do kasnih noćnih sati. Po rastanku bile su jednoglasno izražene želje da se ovakve noći ponavljaju bar jednom mjesečno. Što više reći, zadovoljni gosti najbolje potvrđuju trud i dobru volju domaćina. Vidimo se u restoranu Dubrovnik!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije