12.5 C
Zagreb
8.4 C
Zürich
16.2 C
New York
8.7 C
Buenos Aires
24.9 C
Melbourne
Subota, 18 svibnja 2024
spot_img

Humanitarna akcija za Davida

Vjerojatno ste već čuli za slučaj brutalnog premlaćivanja dvojice Hrvata u Dublinu, događaj koji se dogodio u subotu, 30. ožujka 2024., a koji je nažalost rezultirao smrću Josipa Štroka.

Druga žrtva, David Družinec je uz gubitak svog najboljeg prijatelja iz djetinjstva pretrpio teške tjelesne ozljede: sedam fraktura lubanje, podljeve po očima, dva različita prijeloma nosa te hematom unutar mozga, koji ako ne prođe, može stvoriti velike probleme za daljnje funkcioniranje mozga. Od udaraca su stradali i zubi, neki su mu doslovno pomaknuti iz mjesta.

Nakon tog tragičnog događaja, David je izbačen iz unajmljenog stana, doslovno na cestu. Na Uskrs, u tako teškom stanju, krvavog lica, lutao je dublinskim ulicama u potrazi za hostelom. Uz teške fizičke posljedice, pretrpio je također tešku psihičku traumu.

Istraga je još uvijek u tijeku, osumnjičeni su privedeni, a David sve troškove liječenja mora snositi sam. Troškovi su veliki, a David nije sposoban, ni fizički ni psihički, za rad.
Iz tog razloga njegovi prijatelji pokrenuli su uz Davidovu suglasnost akciju prikupljanja novca.

Ovim putem pozivaju se svi dobri ljudi da zajedno pomognemo mladiću koji je brutalno pretučen, kako bismo mu olakšali troškove liječenja i oporavka. Oporavak je dugotrajan i skup, a uz sve operacije koje očekuje, trebat će mu dobra psihološka podrška kako bi se vratio normalnom životu.

Akciju možete podržati putem ove poveznice: OTVORI

POVEZANI ČLANCI

Najnovije