12.9 C
Zagreb
9.4 C
Zürich
19.4 C
New York
9 C
Buenos Aires
26.5 C
Melbourne
Subota, 18 svibnja 2024
spot_img

Nastup hrvatskog baroknog ansambla Camerata Garestin u sklopu Bach festivala u Schaffhausenu

Nastupom baroknog ansambla Camerata Garestin na Bach festivalu nastavlja se dobra suradnja Varaždina i švicarskog Schaffhausena.

U sklopu Bach festivala koji se svake druge godine održava u švicarskom gradu Schaffhausenu, ove godine imala je priliku gostovati i Camerata Garestin, barokni ansambl iz Varaždina. U sastavu Ivana Lazar, Josipa Bilić soprani, Berislav Puškarić bas, Dani Bošnjak flauta, Krešimir Has orgulje i Krešimir Lazar čembalo s tri kratka koncerta u Stein am Rheinu osvojili su publiku u prepunoj dvorani Kulturhaus Obere Stube.

Ovo je bio nakon nastupa prošle godine u Wasserkirche u samom centru Zuricha, već drugi nastup Camerati Garestin u Švicarskoj. Valja i spomenuti da je inicijativom GKRH u Zürichu već 2019. godine potpisana povelja o bratimljenju gradova Varaždina i Schaffhausena te je i ovaj nastup bio samo logični nastavak izuzetno dobre kulturne suradnje.

Suradnja se nastavlja i na sportskom polju kada će od 21.6.-23.6. 2024.g. u Schaffhausenu i St. Gallenu gostovati juniorske nogometne momčadi NK Varteks Varaždin i Slaven Belupo iz Koprivnice, najavio je organizator ovog događaja generalni konzul RH u Zurichu mr.sc. Slobodan Mikac, koji je sa suprugom nazočio i predivnom koncertu u Stein am Rhein.

GKRH Zürich

POVEZANI ČLANCI

Najnovije